Zegary do 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poszukuje zegarów do 125p okrągłych zeskanowanych do obróbki lub gotowych ponieważ chce sobie zrobic takie 1.nie mam skanera 2.nie chce mi sie 2 razy ich rozbierac jak ktoś ma poprosze tuning-zgierz@wp.pl lub jakis link

Jak masz corela to sprawdz ten plik - licznik 125p tylko to udało mi się znaleźć.

tarcze do DF znajdziesz tu na stronie PTK
(jakby cos nie dzialal link to www.fso.ptk.prv.pl dzial "technika i porady/nadwozie")

ale wg. mnie szkoda zakladac biale tarcze jezeli ma sie eleganci nie dlubany no i dobrze wskazujacy predkosciomierz(chyba ze jakies profesjonalnie wykonane z tworzywa) ja kupilem od goscia taki z bialymi tarczami i co sie okazalo musialem zmienic mechanizm predkosciomierza w sumie przelozylem z predkosciomierza poloneza ale jak z prawidlowoscia wskazan to nie wiem

ale wracajac do tematu bialych tarcz o ile latwo jest zdjac wskazowke predkosciomierza to z obrotomierzem jest juz inna bajka, siedzi mocno i przy tym trzeba uwazac zeby nie ulamac osi, dlatego wolalem nie ryzykowac i poprostu rozcielem biale tarcze

teraz mam normalne czarne z zielonym podswietlaniem i jest OK

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2003-11-07 09:44:39 ]

a jak zmienić te tarcze z PDF z fso.ptk .... bo ja chce zrobić sobie zegary żeby zero było na 9 godzinie tak jak w alfie czyli bede przekręcał liczniki i obrotomiez takze i zmieniam kolor doswietlania na niebieski a w Acrobat nie da się modyfikacj wprowadzić może ktoś to zamieni na inny format ??

kiedyś w rusocinie pytałem jednego gościa z vw klub pomrze jak zrobił właśnie że wskazówka stoi w pionie czyli 0 na godzinie 12.
powiedzał że to jest całkowicie inny mechanizm linki predkościomoierza który razem z całym zegarem czyli tarczami,obudową itd. przywiózł mu kolega z niemiec.
jednym słowem - drogi bajer ze sklepu tuningowego.
i nie wydaje mi się żeby do fiata jakas firma produkowała cos takiego ..

Cytat:
2003-11-08 19:27:47, MAGNUM pisze:

powiedzał że to jest całkowicie inny mechanizm linki predkościomoierza który razem z całym zegarem czyli tarczami,obudową itd. przywiózł mu kolega z niemiec.
jednym słowem - drogi bajer ze sklepu tuningowego.
i nie wydaje mi się żeby do fiata jakas firma produkowała cos takiego ..

Od dzisiaj właśnie tak będe mówił każdemu kto się zapyta jak zrobiłem że mam zero na godz 9

[ wiadomość edytowana przez: Bartez dnia 2003-11-08 19:49:45 ]

Co do wyciągania grafiki z Acrobat readera 5: po otworzeniu pliku należy wcisnąć "g" (graphics select tool), zaznaczyć interesujący nas obraz, wcisnąć ctrl+c, wejść do np. paint shop pro, wcisnąć ctrl+v i mamy przeniesione. Po obróbce drukujemy oryginał w *.pdf, potem przerobioną tarczę i porównujemy, czy rozmiarem jest identyczna z tarczą wydrukowaną pod Acrobat readerem.
Aby potem wycentrować wskazówkę prędkościomierza robimy tak: zakładamy wskazówkę, przekręcamy trochę (nie do końca!) wskazówkę zgodnie z ruchem wskazówek zegara, puszczamy, patrzymy, gdzie się zatrzymała, jeśli trzeba ustawiamy na zero i tak kilka razy coraz dalej przekręcając wskazówkę (tylko z wyczuciem, bo sp........y spiralkę licznika! Jakby co, to mechanizm jest ten sam co w kwadracie w polonezie) i korygując, aby po puszczeniu wracała do zera. Przy przekręcaniu wskazówki dobrze jest przyblokować pęsetą szpikulec, na który wchodzi wskazówka,
i wtedy przekręcać wskazówkę. co do obrotomierza, to na wykręconym obrotomierzu palcem operujemy ciężarkiem na ośce, na którą zakłada się wskazówkę, dociskająć oskę do końca lewego zakresu ruchu ośki i wtedy nakładamy wskazówkę. Samael: jakieś 15km przed Kielcami (od strony Stalowej) nad drogą stoi radar na baterie słoneczne Ja tam sprawdzałem prędkościomierz (na mechanizm z poloneza zakładałem tarczę z Fiata), centrowałem go w sposób opisany powyżej
i pokazywał dobrze.

Panowie tarcze zrobiłem sam w corelu 0 mam na godzinie 9 a 180 na godz 6 ale liczniczek zrobilem sobie do 200 tak samo wyglada obrotomiez całośc na białych tarczach podswietlane na niebiesko czerone wskazówki do tego wyglada super a licznik pokazuje tak samo jak przedtem bo u mnie jest taki radar na jednej ulicy i pokazuje ile jedziesz i jest identycznie jak wczesniej a wiec z tym mechanizmem to jak ktos by chciał te moje zegry w corelu to dawajcie maile to powysyłam

a możesz opisać to dokładniej jak to zrobłeś?
i jakim cudem licznik pokazuje prawidłową predkość?
jakby to działao to ja sobie zrobie 0 na godzine 12 !! według mnie ładniej wygląda
plis opisz to jak to zrobieś i jeśłi będzie się nadawało to moze na stronę daj do tuningu amatorskiego?
aha mojego maila masz pod moim postem

Wyciągasz wskazówke i ustwiasz ją w pozycji takiej jak ci się podoba, jak dobrze zrobiłeś tarcze to na 100% będzie dobrze pokazywać.
U siebie jestem pewien że mi dobrze wskazuje bo go sprawdzałem z elektronicznym licznikiem rowerowym który kiedyś miałem zamontowany

A nie wiecie może gdzie można znaleść Białe zegary do poloneza plusa bo do swego kanta wkładam nie długo deche od plusa i potrzebuje białe zegary lub jak ktoś ma to byłbym bardzo wdzięczny jak by przesłał na twarog2@poczta.onet.pl
z góry dzięki
Pozdro

Twarog - kliknij

Wielkie dzięki za link napewno sie przyda. A drukowałeś to może nie wiesz jak wychodzą??
dzieki
Pozdro

Nie drukowałem.

Wydrukuj sobie najpierw na zwyklej kartce i zobacz jak wyjdą, bo wiadomo, że na komputerze może coś wyglądać inaczej niż w rzeczywistości.

Te zegary wychodza spoko ja drukowałem drukujcie na zwykłym papierze nastepnie dajcie do laminowania wtedy napewno sie niezniszcza i wygladaja ładnie
Magnum daj tego maila to ci wyśle

[ wiadomość edytowana przez: EGON-TKL dnia 2003-11-10 00:01:56 ]

ee mam go pod kazdym moim postem, tam gdzi eteż adres strony itd..

klub126@wp.pl

proszę bardzo i z góry dzięki

egon-ja tez poprosze o te zegary-mimo,ze mam stare to moze niedlugo przeloze sobie od nowego?? krupek18@wp.pl

Czesc. ja tez bym prosił o te białe zegary wprost do drukowania do Fiata 125p. Ja jestem uzytkownikiem fiata od 13 dni i jak na razie jestem zadowolony. Moj mail to dragonslave@op.pl

Dzieki wielkie

no to jak jestes zadowolony to nie psuj zegarow jakims drukowanym szitem

Samael to autko już jest zepsute więc drukowane tarcze nic nie zmienią...

Dragonslave - będziesz coś majstrował przy budzie (czyt. doprowadzał go do normalnego stanu) czy będziesz śmigał takim jak jest ?