MotoNews.pl

Co wy na to, ojciec Rydzyk w Maybachu????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=522120

Ojciec Rydzyk w Maybachu??

To juz by była przesada.
Nie no, bez komentarza jednak tym razem

Pozdro

Was to dziwi ?

Hmm... ogólnie ciekawa sprawa. Choć jestem katolikiem to za Radiem Maryja nie przepadam tz. nie tyle za radiem co za O. Rydzykiem... Choć drodzy Państwo może pamiętacie był taki film dokumentalny w telewizji w którym powiedzieli że O.Rydzyk ma swój prywatny helikopter co później okazało się nieprawdą. Co dotej sprawy to sama nie wiem co o tym myśleć ale to chyba nic dobrego.

Pewnie to kura... eee.. znaczy się kaczka dziennikarska

Wrrrrrrrrrrrrrrrr...

Też jestem katolikiem,ale drażni mnie to z jakim przepychem budowane sa koscioły i ile jest zbierane datków od tych naprawde biednych ludzi! Skoro Bóg jest wszędzie to równie dobrze moge sie do niego pomodlić na łące zamist w kościele! O radiu Maryja i O.Rydzyku sie nie wypowiadam szkoda słów!
Pozdrawiam

Oto najnowsze wieści o Maybachu o. Rydzyka

Nie ulega wątpliwości, że zakonnik jest wożony po Toruniu czarnym Maybachem na wrocławskich numerach rejestracyjnych. Kilkakrotnie widziano go, gdy wjeżdżał do siedziby Radia Maryja przy ulicy Żwirki i Wigury. Informowaliśmy o tym już wczoraj.

Od tej pory media w całej Polsce usiłują ustalić, do kogo ów pojazd należy. W Radiu Maryja po takim pytaniu słuchawka z impetem ląduje na widełkach. Jeden z naszych użytkowników przekazał nam natomiast odpowiedź, jaką uzyskał drogą mailową od pracownika radia, którego poprosił o potwierdzenie informacji: "Ojciec Rydzyk nawet nie wie, co to jest Maybach".

We Wrocławiu, w siedzibie fundacji Lux Veritatis nie potrafiono podać żadnych informacji na ten temat. A "na mieście" mówi się, że Maybach należy właśnie do kontrolowanej przez o. Rydzyka fundacji. Inna możliwość to zarejestrowanie samochodu na jedną z firm leasingowych, która swoją siedzibę ma w stolicy Dolnego Śląska. We Wrocławiu ma również siedzibę TV Trwam.

Żadnych informacji nie potrafiła udzielić wrocławska policja, która tylko przyznała, że odbiera masę telefonów z pytaniami o ten pojazd.

Co więcej, nie sposób dowiedzieć się czegokolwiek od koncernu Daimler-Benz, do którego należy marka Maybach. Pracownicy firmy otrzymali bowiem całkowity zakaz rozmów o Maybachu i o. Rydzyku. Co więcej, jak informuje "Metro", niemożliwie było nawet złożenie zamówienia na wart półtora miliona zł pojazd. Sprzedawcy nie odbierali telefonów i nie reagowali na zostawione informacje z prośbą o przedstawienie oferty.

Natomiast do redakcji "Gazety Pomorskiej", która jako pierwsza poinformowała o Maybachu o. Rydzyka, zadzwoniło już kilkadziesiąt starszych kobiet wyzywających dziennikarzy od "świń".

To nie jest tak Pit-Yaris. Wiara i kościół to bardzo delikatne sprawy. Nie chodzi o to gdzie się można modlić bo trzeba rónież rozważyć kwestię sakramentów do których ludzie niestety nie przywiązują wagi a które są motorem napędowym życia. Nie chcę robić wykładu teologicznego bo to nie o to chodzi.
Co do pięknych i bogatych kościołów to zauważ, że to z datków dobrowolnie składanych (chcesz to dajesz a jak nie to nie dajesz i choćby nawet ksiądz krzywo patrzył to Twoja i tylko twoja sprawa). Pozatym kościół jest domem samego Boga i w ten sposób wyrażamy szacunek do Niego no i ma służyć pokoleniom latami/wiekami.

Madziu
Najpierw pranie mózgu, a potem "chcesz to dajesz". życie nie jest takie proste, ale to chyba nie jest miejsce na dysputy teologiczne.

Jackal mów za siebie bo teologia to moje życie, OK. Wiem, że życie nie jest proste, nie musisz mi tego mówić. A forum nie jest miejscem na takie dysputy i tu sie z Tobą zgadzam całkowicie

A może to reklama Maybacha ? O.Rydzyk pokaże się w nim, prasa napisze, ludzie się popodniecają, a Daimler Benz na konto Radia Maryja milionik za udaną kampanię reklamową wpłaci ? Oczywiście na wsparcie biednych ha ha ha. Zaraz sama w to uwierzę, bo to ładne wyjaśnienie, prawda ?

[ wiadomość edytowana przez: tojotka dnia 2004-07-25 08:56:03 ]

Faktycznie bardzo ładne wyjaśnienie W każdym razie Maybach na pewno na tym tylko może zyskać

Konta Bankowe Radia Maryja dla słuchaczy w Polsce:
> PKO BP SA II O. Toruń
> NR 10205011-16577-270-1
> Nowy numer: 69 1020 5011 0000 9602 0012 9130
> z dopiskiem: "Dar na serwisowanie Maybacha" , przeslij dalej, nie badz
> obojętny!
>

O. Rydzyk o Maybachu

- To robota wrogów Kościoła, atak na mnie i Radio Maryja - tak szef Radia Maryja, o. Tadeusz Rydzyk skomentował doniesienia, jakoby jeździł najdroższym seryjnym samochodem świata - informuje "Metro".

W zeszłym tygodniu informowaliśmy za "Gazetą Pomorską", że na ulicach Torunia widziano ekskluzywnego Maybacha, którym poruszał się o. Tadeusz Rydzyk.

Po tych publikacjach słuchacze Radia Maryja wprost zapytali o. Rydzyka o to superauto. W nocnej czwartkowej audycji założyciel radia zapewnił, że o istnieniu Maybacha dowiedział się z mediów, a sam na pewno takiego wozu nie ma. Jednak gdy o Maybacha pytają go dziennikarze - o. Rydzyk odmawia odpowiedzi - informuje "Metro".

Na stronach powiązanego z Radiem Maryja i TV Trwam "Naszego Dziennika" oprócz krótkiego dementi można znaleźć apel, by odpowiedzią wiernych na ataki "antykatolickich mediów" była zwiększona ofiarność...

Cytat:
..
Na stronach powiązanego z Radiem Maryja i TV Trwam "Naszego Dziennika" oprócz krótkiego dementi można znaleźć apel, by odpowiedzią wiernych na ataki "antykatolickich mediów" była zwiększona ofiarność...

no jak wyzej...niedlugo przegląd kasa poczebna
co za kraj

Widziałem śmieszny obrazek, nie mam go jak zamieścić, więc opiszę:

Stoi o.Rydzyk na tle Maybacha o numerach rejestracyjnych RY-DZYK, pod spodem widać fotki 2 felg 22", jedna diamentowa, druga złota.

Tekst mówi - Ojciec Rydzyk serdecznie dziękuje Wam, drodzy słuchacze za hojne datki, dzięki którym mógł nabyć ten skromny środek lokomocji. Jednakże standardowe wyposażenie tego auta jest bardzo ubogie i ksiądz Rydzyk jest zmuszony dokupić 2 skromne komplety felg (letnie i zimowe). Datki wysyłajcie do ... nr konta z dopiskiem "Dar na felgi".

dawaj mi to juz na meila
jarek@mial.riz.pl

hahaha fotka świetna ale co do samej sprawy Maybacha to nie komentuję tego.