Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jazz Kielce | 2004-05-06 12:27:44 A jak się miewa pompka paliwa ? |
![]() K_R_Y_S LOB SYMPATYK Opel Zafira B gdynia | 2004-05-06 21:09:46 pompka jest nowka ![]() |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-05-08 20:05:07 A może ciągnie obce powietrze? może uszczelka kolektora sącego, albo uszczelki po drodze od filtra do kolektora? |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-05-08 20:18:49 Napisz może coś więcej, czy na jałowym, czy w pełnym zakresie obrotów, jak na zimno jak na ciepło
wtedy można precyzyjniej podpowiadać |
![]() K_R_Y_S LOB SYMPATYK Opel Zafira B gdynia | 2004-05-09 13:47:56 chociaz uszczelka odpada bo polewalem kolektor woda i nie bylo zadnych objawow uszkodzenia,chyba ze gdzies na dole kolektora |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-05-09 14:25:26 Sprawdzałeś silnik krokowy?
czasem wystarczy go oczyścić... i po bólu |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2004-05-09 14:43:12 Gwoli ścisłości regulator jałowych obrotów ( nie silnik krokowy !) miałem kiedyś podobnie. Okazało się że jeden z wtryskiwaczy ( puszczał lewe powietrze pomiędzy gniazdem mocowania a sobą samym ) trochę zamieszałem ![]() ![]() Pozdrawiam Edmund Dantes |
![]() Mateo32 Opel Omega A 2.0i Łomża | 2004-05-10 17:56:09 ![]() ![]() |
![]() K_R_Y_S LOB SYMPATYK Opel Zafira B gdynia | 2004-05-12 13:55:24 filtr paliwa wymieniony i dalej szarpie...kolejny warsztat sie poddal ![]() |
![]() dARTi LOB WETERAN czarna mamba Radomsko | 2004-05-13 00:03:14 nie od parady pisano "jak Ci silnik ch.j strzela zalej wipałera" ![]() ![]() Mateo - o tym problemie już pisano na forum... tylko przy gazie jest ten problem czyli zbyt uboga mieszanka na wolnych obrotach w czasie jazdy. "SPECE GAZOWNIKI" załatwiają sprawę odwracając dolot w stronę silnika (nad kolektor wydechowy) lub zaklejają TAŚMĄ IZOLACYJNĄ wlot powietrza. Oba sposoby są zabójcze dla jazdy na benzynie ![]() ![]() ![]() |
![]() el_presidente opel omega A 2.0i Szczecin/Warszawa | 2004-11-15 12:27:00 byl juz tez post o "szarpaniu", ale ja moze tutaj sprobuje. problem z szarpaniem silnika to praktycznie piesn ostatnich 2 lat. wystepuje tylko w okresie zimowym, wydaje mi sie ze tylko przy nizszych temperaturach chlodziwa - tzn. np. na poczatku dlugiej trasy. objawy: silnik pracuje niezaleznie od pedalu gazu, zwieksza obroty i nagle zmniejsza, nie gasnie choc momentami praktycznie zwalnia do predkosci patrolowej. no i oczywiscie wyglada to jakby samochodem szarpalo nie wiadomo co. Silnik byl sprawdzany juz praktycznie pod kazdym katem - wymiana przewodow, czujnika temepratuty, diagnostyka komputerowa etc. Jeden szaman chcial nawet wyciagac komputer z samochodu i zamrazac go w jakims bliej nieokreslonym celu. tak czy inaczej nic nie pomoglo. ale wierze ze forumowicze beda mieli sporo pomyslow na temat przyczyn tego zjawiska ![]() |
![]() Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2004-11-16 00:11:21
|