Blokada przeciw złodziejom!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakładam u siebie w samochodzie tzw., TASERA jest to paralizator o napięciu 16000 watt który jest podłączony na stałe do stacyjki i jak ktoś się dobiera do stacyjki to go razi i obezwładnia na 40 minut.
Koszt takiego urządzenia to ok. 300zł.

Ja bym się bał, ze coś się zepsuje i mnie w tyłek rąbnie prądem przez przypadek . Pół biedy, jak podczas wkładania kluczyka, ale jesliby coś się zwarło w czasie jazdy i mnie zamroczyło na 40 minut, to... mógłbym sie już ocknąc po tzw. drugiej stronie...

Poza tym... to chyba jest prawnie zabronione, czyż nie?

To po zlocie w Borsku, wpadles na ten pomysl?
Mysle ze wiesz o co chodzi.
Gorzej jak cos pojdzie nie tak, zapomnisz, albo kogos nie uprzedzisz...
Mozesz mi powiedziec jakie sa skutki tego?

Zeby tylko taka blokada nie obrocila sie przeciwko wlascicielowi..

A napiecie to chyba 16000 wolt.. jesli mialo by moc 16000 watow to porazony chyba by juz sie nie obudzil... (to juz 16kW!!!)

Cytat:
2004-11-16 13:48:02, Krzysztof-Fleszer pisze:
Mozesz mi powiedziec jakie sa skutki tego?

Jeśli facet ma rozrusznik serca, to go zabijasz i idziesz siedzieć za morderstwo na ten przykład...

Domowe przedszkole....

A wierzycie też w to co pokazują na TVP1 o 19???

Cytat:
Domowe przedszkole.... A wierzycie też w to co pokazują na TVP1 o 19???

Leszku, jak pisal poeta: "Mierz sily na zamiary, nie zamiar podlug sil..."

Witaj Fleszer!!!
Tak masz rację po Borsku jak inni uruchamiali mój samochód swoim kluczem wpadłem na taki pomysł że tak zrobię i jeszcze niewiem czy to bedzie na stacyjkę czy też na klamki do samochodu.
Taser będzie miał ukryty przełącznik lub będzie sterowany pilotem a przed kopniakiem prądu jest przez 2 minuty bardzo głośny przeraźliwy pisk odstraszający włamywacza jak to nie pomorze to kopnie prądem.
Pozatym na szybach są naklejki odnośnie info o tej blokadzie.

skoro będzie info na szybie to się mija z celem wystarczy "zasilanie" odciąć i po frytkach. jak mniemam mowa jest o "macie" polożonej na fotelu?? do tej maty więc musi dochodzić też i jakieś zasilanie .

Tak poza tym jak bedą chcieli ukraść to i tak ukradną

Przyjadą lawetą .

Nie ma takiego zabezpieczenia ktorego nie można obejść / złamać. Okrutne ale to prawda

Moderzy! Błagam, bo oczy mnie bolą. Niech ktoś zmieni topic na Blokada antyzłodziejom!! Nie antyzłodziejĄ!! Dżizas!

[ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2004-11-18 19:00:26 ]

Popieram przecież to nie po polskiemu.
Cytat:
Moderzy! Błagam, bo oczy mnie bolą. Niech ktoś zmieni topic na Blokada antyzłodziejom!! Nie antyzłodziejĄ!! Dżizas!

Proponuje jako nowy temat ?Zabezpieczenia antywłamaniowe?. Ten drugi człon wydaje mi się niezbędny, aby nikt nie miał wątpliwości, o jakie zabezpieczenia chodzi.

[ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2004-11-18 19:04:35 ]

Witam
Hmmm.. dwa razy dostawałem powiadomienie o tym poscie i NIE ZAUWAŻYŁEM błędu , szukałem błędu w kategorii tematu i tym podobne rzeczy a błędu w temacie nie dojrzałęm.
Ups, obiecuję poprawić się przyszłosć

Cytat:
2004-11-18 18:52:02, krycho pisze:
Moderzy! Błagam, bo oczy mnie bolą. Niech ktoś zmieni topic na Blokada antyzłodziejom!! Nie antyzłodziejĄ!! Dżizas! [ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2004-11-18 19:00:26 ]

Ja tam zwykle w takich przypadkach przymykam oczy, choć drżę troszkę - bo jestem wzrokowcem - że "wirus ortograficus" przekoczy na mnie . Nobody's perfect jak mówią starzy Rosjanie, też popełniamy błędy
Swoję drogą sformułowanie cyt: "Blokada antyzłodziejom" też chyba nie jest do końca "po polskiemu"... Wg mnie powinno być albo "blokada przeciw złodziejom", albo ew. "blokada antyzłodziejska". Może jeszcze inaczej... No... w każdym zrazie nadal jakoś... dziwnie toto brzmi

[ wiadomość edytowana przez: Mariusznia dnia 2004-11-18 19:54:31 ]

To prawda, z językowego punktu widzenia ta konstrukcja nie jest najszczęśliwsza, ale zawsze możemy traktować ją jako neologizm

Oj Szeryfie!

A ja bym proponowal zmiane na " Nasze zabezpieczenia przed złodziejami". Ale to tylko propozycja
ps. jakbym mial aparat to bym zrobil zdjecie swojej( normalnie byscie padli ze smiechu )

[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2004-11-18 21:50:12 ]

Nikt z was nigdy nie miał problemów z pisownią ortograficzną???!!!!

to raz...
a dwa, czy nie wystarczy napisać tego bezpośrednio do modera na priv, a nie tutaj lekcję języka polskiego robić. bo nie dośc że jest to krępujące dla osoby która błąd popełniła, to jest to najzwyczajniej w takiej formie niegrzeczne.

btw. klikając guzik powiadomienia o poscie dobrze by było kepnąć potem parę słów, co się w wątku nie podoba. nikt nie jest wszechwiedzący

Przypomnial mi sie tekst z "Tytusa"
"teee....nie badz taki gramatykarz"

Cytat:
2004-11-16 12:40:59, LINCOLN pisze:
Zakładam u siebie w samochodzie tzw., TASERA jest to paralizator o napięciu 16000 watt który jest podłączony na stałe do stacyjki i jak ktoś się dobiera do stacyjki to go razi i obezwładnia na 40 minut. Koszt takiego urządzenia to ok. 300zł.

Załatw złodziejskiego dziada pradem i po sprawie
o jednego zespawanego chwasta będzie mniej

Tak dla przypomnienia 16000 wat to 16 kw i jest to moc a 16000 volt to 16 kv i raczej nikt by tego nie przezyl