Testy kanta - kolejna odsłona...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No i przetestowałem co to z mojego remontu wyszło...

Jedno napewno nie rozleciał się

Ale czas jaki osiągnął na dystansie 1/4 mili (mierzone na oficjalnych zawodach sprzętem z dokładnością do 1/1000s) nie powalił mnie z nóg a wręcz przekonał że muszę jeszcze dużo przy nim zrobić. Czas to 17.709s. Dodam że w aucie znajdował się jedynie fotel z kierowcą

Widzialem jak smigasz Syrenke GSi lekko wzioles. Niestety reszty nie widzialem. Ale porownujac z czasami beemek ktore sie scigaly to wiekszosc bys objechal

Marko77 - wrzuć jakieś aktualne zdjećia swojego fiata i napisz, co masz przy nim podłubane.

Czas miałeś całkiem niezły

może inaczej ...

... czas był całkiem do dupy.

Przed remontem auto ciągło o wiele mocniej, ale fakt że aktualnie mam ustawione wszystko na słuch muszę jechać i zrobić konkretną diagnostykę, a na następnych pomiarach powinienem zejść do niskich szesnastek

Taki przykład:
Przed remontem na autostradzie przy obrotach 5500 miałem jakieś 190km/h, dziś przy tych samych obrotach miałem niecałe 170km/h

Także czeka mnie jeszcze żmudne szukanie najlepszych ustawień, na szczęście koledzy mają G-Techa który się do tego bardzo przyda.

Co do syrenki, to nie było GSi tylko zwykła 8v -115KM, no i kancik był całkowicie odciążony (tylko fotel i ja ) i choć to kolega z klubu to nie miałem skrupułów i dostał o ok 1s na dystansie (ach ta przewaga tylniego napędu )

Przewaga tylnego z gubieniem mocy na wale

Oj cienko, cienko... normalnie 1.5 SLE z magnetyzerem i sportową nakładką na wlew paliwa objechałoby kolegę aż miło

Cytat:
2004-08-29 20:57:56, marko77 pisze:
...Przed remontem na autostradzie przy obrotach 5500 miałem jakieś 190km/h, dziś przy tych samych obrotach miałem niecałe 170km/h ....

Nie kumam to zmieniałeś skrzynię albo most?

Cytat:
2004-08-29 21:32:09, karlo pisze:

tak oczywiście ...

Cytat:
2004-08-29 21:58:02, Qba6tak pisze:
Cytat:
2004-08-29 20:57:56, marko77 pisze:
...Przed remontem na autostradzie przy obrotach 5500 miałem jakieś 190km/h, dziś przy tych samych obrotach miałem niecałe 170km/h ....

Nie kumam to zmieniałeś skrzynię albo most?

nieprzejmuj sie ja też ;D
nic nie zmieniałem ... ale mój licznik lubi pokazywać bzdety

jak kanty nie gubia mocy na tym wale co idzie do mostu to niech tak zostanie .

Cytat:
2004-08-29 21:59:32, marko77 pisze:
Cytat:
2004-08-29 21:32:09, karlo pisze:

tak oczywiście ...

Marko widziałem - gratulacje. Ale coś szybki serwis miałeś na dojeździe

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-19 09:19:02 ]

Wilku nie miałem żadnego serwisu (nic mi się tym razem nie wysypało )

Sprzęgło się nie ślizga tego jestem pewny, za to licznika wcale

A ten bagażniczek otwarty i to oglądanie tylnej osi... Mam to na fotce, nie wyprzesz się

coś mi zaczeło strasznie na tych płytach tarabanić z tyłu, przyczyna okazała się prozaiczna .... wymieniałem uszczelkę od bagażnika i ta co mam teraz jest niższa i klapa mi się tłukła

No i niech to będzie oficjalna wersja

i tak właśnie zostaje
przeszło 4 tygodnie grzebania na warsztacie przyniosło efekty nic się nie zepsuło
Teraz czeka mnie jeszcze przeszczep mostu i nowa skrzynia (wszystko leży i czeka na montaż) no i konkretne wystrojenie silnika Potem licze conajmniej na niskie szesnastki No a przynajmniej tą 17kę chcę przeskoczyć (tak na dobry początek )

Ktoś prosił o nowe fotki kanta ... proszę bardzo:

Fajnie... też bym chciał np. niskie czternastki Ale biednemu wiatr w oczy

spokojnie nie powiedziałem że osiągnę to za miesiąc czy choćby za 6 miesięcy, ale jedno jest pewne, ten fiacik będzie osiągał to czego od niego oczekuję
Jak to się mówi ... nie od razu Kraków zbudowano ...