Elektryczne lusterka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pytanko chcem założyc sobie elektryczne lusterka ale nie wiem czy do plastiku od manualnych (tym plastiku przy szybie tam gdzie znajduje sie manualny steronik lusterka) bedzie pasował joystick od elektrycznych ,drugie pytanko to czy do tego zestawu wystarczy samo lusterko ,joystick czy potrzebne sa jakies dodatkowe elementy typu przekaźniki itp.
ostatnie pytanie dotyczy tego jak załancza sie w takim lusterku ogrzewanie manulanie czy jest jakis dodatkowy włącznik.
dzięki i wielkie pozdrówka .

Ogrzewanie włącza sie wraz z ogrzewaniem tylnej szyby ... jezeli masz oryginalna instalke. Oprocz lusterek potrzebujesz wiazki kabli w drzwiach - i to jest chyba najistotniejsza sprawa .... i trudna do wymiany. Oprocz tego ... nawet jezeli bedziesz mial cala oryginalna wiazke w drzwiach i potem w samochodzie ... (zeby wymienic ta w samochodzie ja musialem wywalac fotele To nie wiadomo czy Twoja skrzynka przekaznikowa obsluguje el. lusterka - ale to juz maly problem bo zasilanie mozna wszedzie wziasc ... kabli pełno a elektryk Ci wstawi odpowiedni przekaznik domowej roboty i bedzie ok.

Podsumowujac ... najwazniejsza jest wiazka w drzwiach, ktora potem łączy się z duza wiazka ktora leci do skrzynki przekaznikowej, do napinaczy pasow, do el. szybek i na druga strone do drugich drzwi.

Najtanszym rozwiazaniem jest kupic nowa wiazke w drzwiach, a w tej wiązce do skrz. przekaznikowej dolozyc tylko piny dodatkowe (6) i pociagnac odpowiednie kabelki swoje ... jest to domowy sposob ale tani - i dziala.

Plastiki od manualnych - te wewnetrzne NIE PASUJA jest inna srednica dziurki na gałke elektryczna i jest ona tylko po stronie kierowcy - po prawej stronie jest gładko.

Pewnie nic nie rozumiesz z tego co napisalem ... ale jak cos to pytaj moze uda mi sie lepiej napisac.

A tak w ogole to sprawdz najpierw czy nie masz tych wiazek juz pociagnietych jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci - w Essim to żadkość w Essich z niemiec ... czasem sie zdarza.

dzięki za zainteresowanie
essinka jest z niemiec może będą zobacze jeśli chodzi o plastik to sterownik jest jeden czy dwa, na każde lusterko po jednym???

Jest JEDEN sterownik od strony kierowcy.

Cytat:
2004-12-04 11:12:16, NoSeK pisze:
Ogrzewanie włącza sie wraz z ogrzewaniem tylnej szyby ... jezeli masz oryginalna instalke. Oprocz lusterek potrzebujesz wiazki kabli w drzwiach - i to jest chyba najistotniejsza sprawa .... i trudna do wymiany. Oprocz tego ... nawet jezeli bedziesz mial cala oryginalna wiazke w drzwiach i potem w samochodzie ... (zeby wymienic ta w samochodzie ja musialem wywalac fotele To nie wiadomo czy Twoja skrzynka przekaznikowa obsluguje el. lusterka - ale to juz maly problem bo zasilanie mozna wszedzie wziasc ... kabli pełno a elektryk Ci wstawi odpowiedni przekaznik domowej roboty i bedzie ok. Podsumowujac ... najwazniejsza jest wiazka w drzwiach, ktora potem łączy się z duza wiazka ktora leci do skrzynki przekaznikowej, do napinaczy pasow, do el. szybek i na druga strone do drugich drzwi. Najtanszym rozwiazaniem jest kupic nowa wiazke w drzwiach, a w tej wiązce do skrz. przekaznikowej dolozyc tylko piny dodatkowe (6) i pociagnac odpowiednie kabelki swoje ... jest to domowy sposob ale tani - i dziala. Plastiki od manualnych - te wewnetrzne NIE PASUJA jest inna srednica dziurki na gałke elektryczna i jest ona tylko po stronie kierowcy - po prawej stronie jest gładko. Pewnie nic nie rozumiesz z tego co napisalem ... ale jak cos to pytaj moze uda mi sie lepiej napisac. A tak w ogole to sprawdz najpierw czy nie masz tych wiazek juz pociagnietych jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci - w Essim to żadkość w Essich z niemiec ... czasem sie zdarza.

... ja np. w moim essim mam wiązke do lusterek elektrycznych dociągnietą do złączki przy drzwiach - są newet piny ..... ale juz w drzwiach nie było pinów i wiązki ..... co do podgrzewania lusterek to lepiej je podłączyć do ogrzewania tylnej szyby .... przekażnik do nich jest wyposażony w czasówke .... i nie musisz pamietzć o wyłaczeniu ogrzewania ......

Cytat:
2004-12-04 12:13:29, mily-swiety pisze:
przekażnik do nich jest wyposażony w czasówke .... i nie musisz pamietzć o wyłaczeniu ogrzewania ......

W kazdej wersji czy tylko w tych bardziej wypasionych ?
Mam polskiego MK7 z 96r dosc biednie wyposazonego - jak to bedzie u mnie ??

Cytat:
2004-12-04 16:46:02, kacza pisze:
W kazdej wersji czy tylko w tych bardziej wypasionych ? Mam polskiego MK7 z 96r dosc biednie wyposazonego - jak to bedzie u mnie ??

Nawet w moim mk4 tak jest

Ja musialem kable ciagnac (moj to niemiec i nie mial) - troche roboty bylo ale jaka wygoda
Plastiki nie beda pasowaly na pewno