Czy Warto????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Dowiedziałem się że moge stać się właścicielem DF'a z roku 69, ale buda z 84-85, od pierwszego wlasciciela.
Blacha do remontu w wielu miejscach, silnik tez do remontu 1300 (cos w nim stuka, puka). Cena jakies 200 zł moze za darmo.
I pytanie ile kosztowałby remont silnika i budy bo nie wiem i pierwszy raz bym cos takiego robił.
Czy ktoś byłby w razie czego chetny pomoc mi przy tym aucie, albo podac namiary na jakies dobre warsztaty??
pozdrawiam

Cytat:
2004-11-01 15:48:32, krzysiek-stratos pisze:
Witam Dowiedziałem się że moge stać się właścicielem DF'a z roku 69, ale buda z 84-85, od pierwszego wlasciciela. Blacha do remontu w wielu miejscach, silnik tez do remontu 1300 (cos w nim stuka, puka). Cena jakies 200 zł moze za darmo. I pytanie ile kosztowałby remont silnika i budy bo nie wiem i pierwszy raz bym cos takiego robił. Czy ktoś byłby w razie czego chetny pomoc mi przy tym aucie, albo podac namiary na jakies dobre warsztaty?? pozdrawiam

Jeśli nie robisz sam, albo u dobrego znajomego, to sobie poprostu daruj. Płacić w warsztacie za taki remont chyba nie ma sensu. Kupę kasy wyciągną...
Może lepiej poszukać oryginału w lepszym stanie?

Zgadzam sie z przedmówcą...chyba sie nie opłaci

rzuc okiem na TO

u gorala cala blacha z lakierem wyniesie jakies 1800zl plus pewnie jakies blotniki i inne duperele. remont silnika zrobilby kolega bogdan, a przynajmniej poskladal- za ile nie wiem i czy mialby mozliwosc w sensie czasu i miejsca.
remont silnika pewnie cos kolo 1500, wiec troche sie uzbiera. znajomy palant jakis czas temu ddal silnik do remontu, zaplacil ponad 1200, a po 4000km tloki lataly w nim we wszystkie strony, dlatego mysle, ze wazne jest kto go zlozy.
za ta kase kupisz dobrego fiata z dwojka, natomiast jak daja cos za darmo to brac, a myslec bedziesz pozniej.

Cytat:
2004-11-01 16:06:36, smoczy pisze:
rzuc okiem na TO

Oooo, Abar sprzedaje...

Cytat:
2004-11-01 16:10:14, PACAN pisze:
(...) natomiast jak daja cos za darmo to brac, a myslec bedziesz pozniej.

Natomiast jeśli nie będziesz chciał brac sobie takiego problemu na głowę to wiesz jak się ze mną skontaktować . Ja się bardzo chętnie zaopiekuje takim pojazdem i nawet by mnie sie on przydał teraz...

Cytat:
2004-11-01 15:48:32, krzysiek-stratos pisze:
Witam Dowiedziałem się że moge stać się właścicielem DF'a z roku 69, ale buda z 84-85, od pierwszego wlasciciela. Blacha do remontu w wielu miejscach, silnik tez do remontu 1300 (cos w nim stuka, puka). Cena jakies 200 zł moze za darmo. I pytanie ile kosztowałby remont silnika i budy bo nie wiem i pierwszy raz bym cos takiego robił. Czy ktoś byłby w razie czego chetny pomoc mi przy tym aucie, albo podac namiary na jakies dobre warsztaty?? pozdrawiam

Po pierwsze to nigdy nie mów z góry "nie", podjedź z kimś kto się zna na fiatach i oceń - może nie jest tak dużo pracy przy nim niż się wydaje . Czasem dobrze jest pojeździć rok takim autkiem żeby nabrać wprawy w naprawianiu a następne już naprawiać samemu. Moim problemem od dawna jest brak czasu i brak pieniędzy ale jeśli będę miał chwilę to mógłym spróbować Ci pomóc. Silnik fiata to bułka z masłem byle były części do 1300.

Ja bym zrobił jak radzi pagan w ostatnim akapicie-za free można wziąć i się zastanowic co dalej.