TRAGEDIA !!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich i składam wam moc zyczeń z okazji Świąt Bożego Narodzenia.
Chciałem sie z wami podzielić moją osobistą "TRAGEDIĄ" otórz jestem
czytelnikiem tego forum od roku i z czystym sumieniem moge powiedzieć
że zaglądałem tu co dziennie i czytałem wszystkie posty "od dechy do dechy"
dzięki temu forum nabyłem moje śliczne 2.0 CD,równierz dzięki WAM "FORUM" usunąłem
kilka usterek nie mówiąc o tym że rozwialiscie dziesiątki moich
niepewności i obaw.I oto dwa tygodnie temu moj komputerek nabył "WIRUSOWEGO
ZAPALENIA SYSTEMU" nie miałem czasu z nim wcześniej robic więc poczekałem do Swiąt
wyleczyłem go i pierwszy moj kontakt z netem to oczywiście......MOtoNEWS
pootwierałem kilkadziesiąt postów by odrobic zaległosci z zagadnien ESPERO.Rozłączyłem sie
"PONIEWAZ JESTEM Z KRAINY MODEMOWCÓW"przechodze do OFF LINE a tu nie ma ani jednego
poscika dostałem prawie stanu przedzawałowego LUDZIE TO DLA MNIE
KONIEC Z FORUM !!!!!!!!!!!Bo nie będzie mnie stać na czytanie ON LINE prosze może czegoś
nie włączyłem (OBY !!!)czy naprawde FORUM chodzi tylko w sieci????!!!!!

BARDZO,BARDZO ZROZPACZONY
Mellow M

PS. Mam nadzieje ze nie znam sie na komputerach i internecie.
P O M Ó Ż C I E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj, chyba inaczej jak on-line się nie da. Ja teżsiedzę na modemie i czytam wszystkie posty online. Rachunek to inna sprawa - mam już 70h w tym miesiącu - na dialupie w tpsa

Jak miałem modem, też robiłem tak jak ty...
Jaki masz system ?
Mi off-line chodził tylko na Millenium. Na 98se nie.

Jak zaczynałem parę lat temu obcowanie z internetem, to zapisywałem strony w katalogach z datami, i czytałem je później...

Może da się jeszcze coś zrobić, Lasombra bedzie dopiero po nowym roku.
Szczere współczucia, bo wiem co to za ból.

Zapisać stronę to się chyba da (taką pojedynczą), nie wiem, czy da się ją pobrać całą jakims programem- raczej nie.
A i z off-line'u w IE też się pewnie skożystać nie da - takie fora się coś nie zapamiętują.
Tak, to Lasombra najlepiej wyjaśni

[ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2002-12-26 02:02:42 ]

Są programy do zapisywania stron z podstronami. Zapomniałem jak się jeden z nich nazywa, ale dowiem się niedługo.

No ja na przykład używałem kiedyś HTTracka, czy jakoś tak, ale one nie zapisują wszystkich typów stron i wątpię, czy forum da się zassać ,tak samo jak nie da się jakiegoś portalu.

No my krajanie musimy sobie pomagać Jest taki program Teleport Pro w pełni zautomatyzowany pobierający kompletną zawartość serwisów WWW, w celu ich przeglądania offline. Potrafi tworzyć lustrzane odbicia całych witryn, przeszukiwać ich zawartość, zaznaczać wszystkie interesujące użytkownika pliki, a następnie zapisywać je na dysku lokalnym wraz z ich sieciowymi adresami. Teleport Pro potrafi także przekazywać informacje o tym, ile stron zawiera pobierana witryna oraz z ilu plików się składa. Dodatkowo wyposażono go w system zapewniający automatyczne łączenie, rozłączanie oraz wznawianie zerwanego połączenia. Program pozwala sprawnie pobierać bardzo rozbudowane witryny, potwierdza przed automatycznym rozłączaniem, poszukuje za pomocą słów kluczowych. Poprawiono w nim także obsługę Javy, HTML oraz CSS. Ciekawostką jest funkcja "Add to Favorites" (Dodaj do Ulubionych). Umożliwia ona robienie "zakładek" do ulubionych witryn w Sieci. Najnowsza wersja wydana w Sierpniu 2000 posiada automatyczną konfigurację serwerów proxy, usprawnioną funkcję kopiowania adresów URL, przeliczania wolnego miejsca na dysku twardym, nie ma także problemów podczas uruchamiania w systemie Windows 95 OSR2. Jest to wersja testowa, działająca przez 30 dni. Ograniczona jest ilość uruchomień (50) oraz liczba jednocześnie pobieranych plików (500). Rejestracja kosztuje 40 USD.
Do ściągnięcia tutaj

No my krajanie musimy sobie pomagać Jest taki program, nazywa się Teleport Pro, w pełni zautomatyzowany program pobierający kompletną zawartość serwisów WWW, w celu ich przeglądania offline. Potrafi tworzyć lustrzane odbicia całych witryn, przeszukiwać ich zawartość, zaznaczać wszystkie interesujące użytkownika pliki, a następnie zapisywać je na dysku lokalnym wraz z ich sieciowymi adresami. Teleport Pro potrafi także przekazywać informacje o tym, ile stron zawiera pobierana witryna oraz z ilu plików się składa. Dodatkowo wyposażono go w system zapewniający automatyczne łączenie, rozłączanie oraz wznawianie zerwanego połączenia. Program pozwala sprawnie pobierać bardzo rozbudowane witryny, potwierdza przed automatycznym rozłączaniem, poszukuje za pomocą słów kluczowych. Poprawiono w nim także obsługę Javy, HTML oraz CSS. Ciekawostką jest funkcja "Add to Favorites" (Dodaj do Ulubionych). Umożliwia ona robienie "zakładek" do ulubionych witryn w Sieci. Posiada automatyczną konfigurację serwerów proxy, usprawnioną funkcję kopiowania adresów URL, przeliczania wolnego miejsca na dysku twardym, nie ma także problemów podczas uruchamiania w systemie Windows 95 OSR2. Jest to wersja testowa, działająca przez 30 dni. Ograniczona jest ilość uruchomień (50) oraz liczba jednocześnie pobieranych plików (500). Rejestracja kosztuje 40 USD.
Do ściągnięcia tutaj

To pisałem ja Tomek_L, zróbcie coś z tym forum,bo się zalogowałem a nie ma o tym informacji przy poście

dzieki za odnosnik tylko ze ta strona sie nie otwiera ale licze
ze jednak wszystko wróci do normy