Praca silnika na gazie i na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !!
Mam problem z moim autkiem , od pewnego czasu silnik przchodząć na gaz strasznie się dławi i nieda się nim jeździć na gazie , co ciekawe nie zawsze się tak dzieje . Gazownicy rozłożyli ręce i nic z tym nie zrobili . Pojechałem do znajomego mechanika z tym problemem i on wykrył , że po mimo odłączenia zasilania gazem silnik nadal pracował.
Jaka może być tego przyczyna , że nie rozłączają się wtryski .
Dodam jeszcze że samochód to astra 2.0 16v (c20xe)
instalacja podciśnieniowa.
Z góry dzięki za pomoc !

jeśli na komputerze przy zmianie obrotów migają diodki to wszystko jest z nim oki. Nie chce Cie straszyć ale jeśli ten Twój znajomy mechanior odłączył zasilanie a autko nadal pracowało to wime ponosi reduktor. Śmigaj do jakiś gazowników co mają pojęcie o instalacjach i zażycz sobie regeneracje parownika (ok 200zł) lub jego wymiane ( około 400zł). i zrób to w miare szybko bo ulatniający sie gazik nie lubi ognia i Twój wózek jakiś smarkacz z petem może zmienić w komete.
pozdrawiam

Tylko że ja napisałem że na 100% silnik pracuje na gazie i na benzynie stąd silnik pracował po odłączeni przewodu od zaworu gazowego przy reduktorze , dodam że reduktor jest nowy.
Czy ktoś ma jakieś sugestie lub zana jakiś dobrze znających sie na robocie gazowników w Poznaniu.

Cytat:
2004-11-10 12:49:02, riko pisze:
jeśli na komputerze przy zmianie obrotów migają diodki to wszystko jest z nim oki. Nie chce Cie straszyć ale jeśli ten Twój znajomy mechanior odłączył zasilanie a autko nadal pracowało to wime ponosi reduktor. Śmigaj do jakiś gazowników co mają pojęcie o instalacjach i zażycz sobie regeneracje parownika (ok 200zł) lub jego wymiane ( około 400zł). i zrób to w miare szybko bo ulatniający sie gazik nie lubi ognia i Twój wózek jakiś smarkacz z petem może zmienić w komete. pozdrawiam

Tak, tylko kolega po drodze zgubil przynajmniej dwa elektrozawory

A prawda jest taka, ze cos nie dzialaja emulatory odcianajace wtryskiwacze - tzn prawdopodobnie cos sie spierniczylo przy nich