Nowe sprzęgło nowe problemy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowe znowu potrzebna pomoc a mianowicje chodzi o to ze ze względu na twarde sprzęgło i problemy z wciskaniem został wymieniony docisk ale ze względu na to ze nie było tej małej tulejki nie została ona wymieniona Po naprawie znowu zaczeło działać jak w mercedesie leciutko, ale po pewnym czasie zauważyłem ze jak na postoju jest na luzie to głośniej chodzi jakby coś obcierało po wcisknjęcju wszystko ustaje problem zaczyna się jednak jak mam zacząć ruszac i puszczam sprzegło to przy samiutkim końcu jest jakby się zacinało po prostu ptzycina się w samym gurnym położeniu nawet jak na luza weznę i wciskam oraz puszczam to występuje tak jaby przycięcie linkaa jest nowa założona już sam nie wiem co moze być czy moze wina tej tulejki czy podcjagnięcie na dole moze coś pomoze ? może komu się zdażyło takie cos s jest to bardzo denerwujące bo jak się puszcza to aż samochodem szarpnie dzięki i pozdrawiam

Witam. U mnie też kiedyś podobny problem występował. Niestety w tym momencie nie pamiętam dokładnie co było tego przyczyną .Skontaktuje się w tej sprawie z moim znajomym, który mi to wtedy wymieniał i postaram się, nawet jutro, dać konkretną odpowiedź. Ale z tego co pamiętam to jest albo łożysko na wałku sprzęgłówym (to w bloku), lub coś z tarczą. Na chwilę obecna to tyle.

To ze na luzie "slychac" to norma. Mi tak szumialo tez zmienilem tarcze docisk lozyska i nowe bardziej szumialo ale juz sie wyrobilo i teraz szumi tak jak to stare

Co do pozostalych problemow .. to nei wiem

pozdr

Cytat:
2004-10-29 10:49:25, JJANEK pisze:
Panowe znowu potrzebna pomoc a mianowicje chodzi o to ze ze względu na twarde sprzęgło i problemy z wciskaniem został wymieniony docisk ale ze względu na to ze nie było tej małej tulejki nie została ona wymieniona Po naprawie znowu zaczeło działać jak w mercedesie leciutko, ale po pewnym czasie zauważyłem ze jak na postoju jest na luzie to głośniej chodzi jakby coś obcierało po wcisknjęcju wszystko ustaje problem zaczyna się jednak jak mam zacząć ruszac i puszczam sprzegło to przy samiutkim końcu jest jakby się zacinało po prostu ptzycina się w samym gurnym położeniu nawet jak na luza weznę i wciskam oraz puszczam to występuje tak jaby przycięcie linkaa jest nowa założona już sam nie wiem co moze być czy moze wina tej tulejki czy podcjagnięcie na dole moze coś pomoze ? może komu się zdażyło takie cos s jest to bardzo denerwujące bo jak się puszcza to aż samochodem szarpnie dzięki i pozdrawiam

Wszystko może być walnięte: 1. tarcza sprzęgła - czy sprawdziłeś grubość okładzin i stan sprężynek amortyzujących?
2. łożysko oporowe może się zacinać, głośno pracować lub zacinać się na tulejce. 3. Docisk sprzegła - czy to co zamontowałeś to był nowy czy stary docisk ze szrotu? 4. Linka sprzęgła - to że była wymieniona to nie znaczy że jest dobra - czy odpowiednio jest ustawiona wysokość pedału? 5. lub inne mniej prawdopodobne przyczyny.

dziękuje wszystkim za pomoc prośba do Golden jak masz możliwość to dowiec się co to była za przyczyna u ciebie a jeżli chodzi o JerryP to Docisk sprzegła kompletny był łożyska nowe też włożyliśmy kosztowało mnie to 250 zł od remontu zrobiłem około800 km zł

No i popytałem i wiem. U mnie to była tarcza sprzęgła, a dokładniej sprężynka jedna - prawie że wypadła. Patrząc z pozycji przyczyna-objawy może to się wydawać dziwne, ale u mnie winna była właśnie sprężynka. Więc wymiana tarczy.Mam nadzieję, że mój przypadek pomoże w trafnym zdiagonozowaniu. Powodzenia