SPALANIE GAZU W FELICJI!!!!!!!!POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam felicje 1.3 68KM.mam instalacje LOVATO (reduktor, elektrozawor, wielozawor, zawor tankowania); uklad elektroniczny-AUTRONIK.na zbiorniku (30 litrow) robie okolo 150-170 km. PO za tym ciagnie 130 na gazie a powinien 160 Co jest grane?bylem u gazmajstra i przejrzal wszysciutko i zrobil badania i powiedzial ze wszystko bardzo dobre. Co mam zrobic? slyszalem ze wlot powietrza powinien byc schowany i zapodawac cieple a nie zimne powietrze.niby na zimnym ma wieksze osiagi ale spala wiecej (podobno). czy ewentualnie zna ktos jakiego gaownika DOBREGO w Katowicach?bede wdzieczny za odpisanie

Odezwij sie do Usera Croma1 on chyba z twoich okolic. Ma warsztat, zaklada instalki i jest bardzo dobrym fachowcem ... jednym slowem zna sie na rzeczy

pozdr

Cytat:
2004-10-29 00:01:59, thaniel pisze:
Odezwij sie do Usera Croma1 on chyba z twoich okolic. Ma warsztat, zaklada instalki i jest bardzo dobrym fachowcem ... jednym slowem zna sie na rzeczy pozdr

witam.
odpowiadałem na ten post i nie wiem dlaczego go nie ma .
mam pytanie czy masz elektronikę gazową bo może jej brak i z tym zwiazana zła regulacja przez gazownika albo zły dobór mixera ma na to wpływ.

nie wiem zbytnio OCB.mam elektronike firmy AUTRONIK.kupilem ten sam 2 miechy temu i jakos nie wiem co jest grane. bylem na ustawianiu gazu i kolo powiedzial ze jest jakis zawor nie szczelny i go zatkali i cos sie poprawilo ale jeszcze nie do konca tak jak chcialbym.ale inny gazownik mowil ze wyniki sa bardzo dobre i on nie wie co to moze byc. a wcale mu nie deptam.

pozdro

witam.
ta elektronika jest całkowicie uzależniona od sondy lambda więc najpierw sprawdź miernikiem czy działa prawidłowo.

mialem robione badania i podam wynika (lambda podobnow porzadku):
1. wolne obroty biegu jałowego:
CO 0.00%
CO2 13.84%
HC 55ppm
O2 0.30%
NO 0ppm
lambda 1.010
CO kor. 0.00%

2.podwyzszone obroty biegu jałowego:
CO 0.01%
CO2 13.94%
HC 62ppm
O2 0.31%
NO 0ppm
lambda 1.010
CO kor. 0.01

nie znam sie na tych wynikach ale podobno jest wszystko w porzadku. wiem ze mam do wymiany gumki ktore otaczaja swiece ale czy to moze miec wplyw na spalanie 11.5 litra (miasto)?nie wiem juz co robic?wiem ze jeden z tych pomairow cos mowi o swiecach. moze ona sa do wymiany?

witam.
analiza spalin jest OK. ale ona nie jest odzwierciedleniem pracy sondy na obciązonym silniku. może właśnie tak być.że trakcie jazdy może się zawieszać i podawać do kompa gazowego niewłaściwy sygnał do zubożenia lub wzbogacenia mieszanki.
a jak wygląda filtr powietrza?

filtr powietrza wymienilem zaraz po zrobieniu ponizszych badan. a jak sie robi takie badanie lambdy??to normalnie powiedziec gazownikowi ze chce zrobic badanie lambdy?? bo nie slyszalem o takim czyms?

pozdro

Croma, to w tym miejscu pytanie - na obciazonym silniku jaki zakres napiec powinna dawac - mnie napiecie wtedy oscyluje od 0,2 do 0,93V.

Cytat:
2004-11-04 11:42:47, toradek pisze:
Croma, to w tym miejscu pytanie - na obciazonym silniku jaki zakres napiec powinna dawac - mnie napiecie wtedy oscyluje od 0,2 do 0,93V.

witam. masz jak najbardziej prawidłowe wskazania miernika.
dodatkowo im szybciej następują zmiany napięcia tym jest lepiej.