Zakup Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam możliwość zakupienia Espero 1996r. 1.8 w cenie 7800 zł. Wszytsko wygląda że z autkiem jest ok ale podczas jazdy próbnej przy pedkości powyżej 100 km/h autko wpada w dość znaczne wibracje... W Sobote jestem umówiony z właścielem w wulkanizacji, by sprawdzić wyważenie kół, przypuszczalnie jest to problem z wadliwą opną lub bitą felgą. Autko dziś oglądałem i zanim doszedłem do układu jezdnego był już zbyt ciemno by coś stwierdzić organoleptycznie.
Teraz po krótkim wprowadzeniu w temat zwracam się z prośbą do szanownych forumowiczów o wyrażenie swoich opini na ww temat może ktoś się spotkał z czymś takim albo ma pomysł na co należy zwrócić uwagę przy sobotnich oględzinach!

Dodam że felgi są aluminiowe, opony korman.

Oczywiście dodatkowe sugestie dotyczące dalszych oględziń mile widziane.

z góry dziękuję
i pozdrawiam wszystkich
Sebastian

Sprawdz najpier stan felg.. byc moze ze są krzywe.. a pozniej napisz jak wygląda auto.. moze ma wyrabane gałki i koła dostaja wibracjii (ja takie cos miałem)

U mnie wszystko jest ok , tylko tarcze mam zwichrowane i w przedziale 100-120 km/h mam wibracje na kierownicy. to samo przy hamowaniu od 120 do 100km/h ... to też może być trop

Powodzenia i rozwagii życzę

Jeszcze mozesz sprawdzic czy nie ma luzu na koncówkach drązkow kierowniczych. U mnie tez byly drgania, jak bylo powyzej setki i przy hamowaniu, ale jak wymienilem koncowki to problem zniknął.
Pozdrawiam

moga to byc jak kolega pisał końcówki bo tez to miałem, felgi tez miałem pokrzywione co powodowało wibracje, opone również miałem zwichrowaną i sie telepało, ale to w sumie przyszcz nic poważnego gorzej jak cos było przekoszone

Tzn po wstępnych oględzinach, autko na 100% nie było bite!

W sobotę będę podejmował decyzję wybieram się do wulkanizacji i będę sprawdzał czy to felgi czy też może opony... Ale chyba skuszę się na autko ze względów cenowych jak zerkałem na ceny części to nie jest źle.. więc można zaryzykować...

Dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc...
Oczywiście mile widziane dalsze uwagii na co powinieniem zwrócić uwagę !!

jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Sebastian

Kupujesz od kogos znajomego ? bo cena sie wydaje _podejrzanie_ niska...
Na Toim miejscu bym sie bardzo dokladnie przyjzal temu esperakowi

Zrób jak i ja zrobiłem. Umówiłem się ze sprzedającym póżnym popołudniem w autoryzowanym ASO we Wrocku. Podnieśli autko pomierzyli i powiedzieli - trakcja OK. Przy okazji obejrzałem autko od spodu na podnośniku. Zapłaciłem za to 36 PLN ale spałem spokojnie