Pomocy gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
objawy są takie pojeżdże na gazie i wyłącze silnik na 5 minut a silnik ciepły chce odpalić na gazie i niechce odpalić gaz do dechy z bólem pali i trzyma 1000 obrotów z pedałem w podłoge puszczam pedał i ma dalej 1000 i problem z wejściem na obroty po chwuili wchodzi na obroty i jeździ ale ruszanie delikatne na jedynce mija sie teraz z celem bo między 1000 a 2200 obrotów szarpie później podłoga i idzie im cieplej tym lepiej ale to i tak nie jazda szarpie i ma problemy później jakoś jeździ ale z bólem niewiem co jest czy to objawy zużytego reduktora ? Czy zjebany reduktor innaczej pracuje teraz smród gazu się troche uspokoił ale to jeszcze nieto co to może być mam instalke BRC Fox i reduktor z sitkami o co chodzi ? Na benzynie pracuje w miare w miare ale gaz tragedia co to jest ? czy sitko spowoduje takie objawy czy jak jest sitko zasyfione to w całej szerokości obrotów będzie źle ? Acha ostatnio jeździł na gazie po 160 km/h po dwupasmówie a teraz max 130 a 140 z pochylenia a dalej wyrczy i nieidzie ! Niewiem co jeszcze napisać żebyscie ocenili objawy acha i reduktor jest niby ciepły co jest grane a może syf w reduktorze ale jak go wyczyścić pomóżcie bo niemam nikogo kto sie na tym zna a gazownicy to olewatorzy każdy by reduktor wymienił i gra dla nich to proste ja wypluje kase a na nowych częsciach będzie chodził a może zapłon sie przestawił czy wtedy tak może reagować i jak ten syf sie spuszcza ? Instalacja BRC a reduktor FOX

Sorki za kopie z PTK czekam na pomoc POzdróka dla wszystkich

A na benzynie jest to samo ???
A kiedy filtr gazu byl zmieniany??

Moze za duzo szlamu ci sie zebralo???

1 tak jak przedmowca sugeruje sprawdzenia filtru paliwa
2 sprwdz swiece i czy na wszystkich garkach pali (cylindrawch) jezeli nie to poznasz ze ci bardzo gala od biegów drga ewentualnie sprawdz jeszcze kble ale watpie
pozdro i powodzenia

sprawdź czy masz płyn w chłodnicy.możesz mieć za mało i reduktor się nie grzeje bo jest zapowietrzony układ i płyn nie dochodzi do reduktora.sprawdź czy reduktor jest ciepły.

Dopisze sie tutaj... Ile moze kosztowac przeniesienie wlewu gazu ze zderzaka tam gdzie jest wlew benzyny????

syf z reduktora spuszcza sie na cieplym reduktorze i wylaczonym silniku
przez odkrecenie srubki na dole reduktora
(w foxie to chyba taka czarna plastikowa ?)

polecam tez czyszczenie(lub wymiane) filterka gazu (oczywiscie przy zakreconym zaworze na butli)

a reduktory fox podobno mialy fabrycznie jakaś wade
kumpel w escorcie wymienial foxa na BRC tecno i duza poprawa
koszt z robocizna i regulacja 350 zeta
ale oczywiscie najpierw trzeba wyykluczyc inne mozliwosci

Cytat:
2003-04-16 16:51:42, RX pisze:
Dopisze sie tutaj... Ile moze kosztowac przeniesienie wlewu gazu ze zderzaka tam gdzie jest wlew benzyny????

Ponawiam moje pytanie

To zalezy jaki poldi na przyklad do mojego nie da rady

Poldolocik Caro 1991 rok

Cytat:
2003-04-16 22:29:59, Pablo pisze:
To zalezy jaki poldi na przyklad do mojego nie da rady

A dlaczego nie da rady?
Skora ma w GSI i ja mam w GLE jak widac wszedzie wejdzie.

Cytat:
2003-04-16 22:32:56, road_runner pisze:
A dlaczego nie da rady?
Skora ma w GSI i ja mam w GLE jak widac wszedzie wejdzie.

cała ekipa jadąca do Sulejowa miała wlew pod klapką - oprócz Daniela,
o cenie napewno się szybciej dowiesz dzwoniąc do jakiegokolwiek zakładu montującego LPG - widocznie nikt z nas tego nie robił - ale jak sie dowiesz do daj znać ile kosztuje bo Danield koniecznie musi sobie przełożyć

Koles w zakladzie powiedzial, ze za okolo 50 zl da sie to zrobic. Natomiast w innym zakladzie powiedziano mi ze oni sie nie podejma tego bo istnieje jakies tam ryzyko ze sie cos rozszczelni i ze moze cosik sie stac... Ale koles nie sprecyzowal co...

Cytat:
2003-04-17 08:14:03, GDA pisze:
.... ale jak sie dowiesz do daj znać ile kosztuje bo Danield koniecznie musi sobie przełożyć

Czy koniecznie to nie wiem bo mnie skutecznie nastraszyłeś tymi przepisami

co do tematu postu,
to mi tez ostatnio przygasa, szczegolnie gdy zimny, choc to nie regula, i jest coraz gorzej.
wierze ze to filterek, jak tylko wyjezdze gaz z butli, biere 13 i odkrecam ten filterek.

pozdrowka

Cytat:
2003-04-18 17:41:58, gruen pisze:
co do tematu postu,
to mi tez ostatnio przygasa, szczegolnie gdy zimny, choc to nie regula, i jest coraz gorzej.
wierze ze to filterek, jak tylko wyjezdze gaz z butli, biere 13 i odkrecam ten filterek.

pozdrowka

zamniast wyjezdzac gaz zakrec wielozawor na butli.

POTRZEBUJE POMOCY!!!

mam problem z gazem.raz jeździ na gazie i jest OK. a innym razem poprzejechaniu jakiegoś odcinka(nie ma reguły może to być 1000m albo 10 km) przełącza się na benzynę i nie mogę go już eksploatować na gazie. gdy przełącza sie na benzynę to wtedy gaśnie kontrolka na przęłączniku i nic sie nie świeci, ani od gazu ani od benzyny.
CO TO MOŻE BYĆ.
Pomocy, jutro wyjeżdżam a gaz mi nie działa.