| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bartek-bujak Klubowicz Rally-Kraków civ kraków | 2004-04-10 14:46:14 Moze ktos z was ma jakies doswiadczenia w tym temacie lub jakies linki z badaniami rzeczywistych predkosci a wskazan na liczniku
ps wiem ze w autoswiecie byla kiedys taka tabela ale to dawno bylo i niemoge znalez tego nm podobno 10% bledu przy ok 100km/h to norma oczywiscie na kozysc predkosci |
Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2004-04-10 16:08:01
145/70/13 to seryjnie montowana opona do CC900 |
Konrad_P Klubowicz Rally-Kraków ni ma rajdówki :-( Kraków | 2004-04-10 19:23:27
dokładnie tak (do SC900 też). |
dommel Klubowicz Rally-Kraków Fiat 126p Kraków | 2004-04-10 19:51:31 Z tą prędkością wskazywaną przez licznik to różnie bywa. Ogólnie liczniki dawniej były kalibrowane dla prędkości ok. 60 km/h. Przy wyższych prędkościach zawyżają. Swoją drogą ciekawe jak to jest w nowoczesnych autkach, gdzie ponoć są stosowane silniki krokowe?
Proponuję zaglądnąć tutaj. Moją brykę rozpędziłem ostatnio tylko do 115km/h |
bartek-bujak Klubowicz Rally-Kraków civ kraków | 2004-04-11 01:37:51 co do tych opon do cc to gadzio i konrad maja racje 155 byly w sportingach choc pamietam ze 165 w cc sporting tez w salonie widzialem
no wlasnie gdzies czytalem ze w nowoczesnych samochodach rowniez liczniki przeklamuja i to sporo tylko niemoge znalez dokladnych danych pamietam artykul w ktorejs z gazet test lub porownaie golfa astry lub wectry ( niepamietam tego wlasnie ) w kazdymrazie mialo sie to tak rzeczywista 115 a licznikowe 130 co ciekawe wyczytalem rowniez ze to zamierzone dzialanie producentow dla naszego bezpieczenstwa . zastanawia nie tylko jedno czy w nowych samchodach ten blad rosnie wraz z predkoscia ??? hmm z wlasnego doswiadczenia w focusie predkosc maksymalna jest podana jako 198 a jadac do chorzowa jechalem 220 i to w 5 osob wiec co do wskazan licznika to |
bartek-bujak Klubowicz Rally-Kraków civ kraków | 2004-04-11 11:02:58 zastanawia mnie wlasnie tylko to ile tak naprawde jedzimy bo jezeli jest takie przeklamanie juz przy 130 to przy 200 moze byc jeszcze wieksze ciekawe jak to jest |
Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2004-04-11 11:25:20
Bartek jeżeli przekłamywanie prędkości jest dla ciebie tak zajebiście ważna sprawą to może jedz to sprawdzić, nie wiem na hamownię, albo idz do tych co się ścgają na 1/4 mili oni chyba mają takie ustrojstwo do mierzenia prędkości o ile się nie mylę |
bartek-bujak Klubowicz Rally-Kraków civ kraków | 2004-04-11 11:46:27 widzisz interesuje sie ciastem na swieta , bezdomnymi psami i kotami i wskazaniami licznikow tak ci to zajbiscie przeszkadza???
jedni sa tego ciekawi drudzy nie musisz sie z tym pogodzic |
Gadzio Klubowicz Rally-Kraków Nissan Micra A5 / k ... Krzeszowice | 2004-04-11 11:52:17
nie no przeszkadzać mi to nie przeszkadza, tylko smieszy mnie to jaki z tego robisz problem. P.S. To miło że interesujesz się bezdomnymi psami i kotami |
bartek-bujak Klubowicz Rally-Kraków civ kraków | 2004-04-11 12:30:39 z mojej strony zaden problem jedynie dociekliwosc (psy i koty to jest problem!!)
ps a skad wziac dane o przelozeniach ?? bo w instrukcji jest tylko przelozenie przekladni glownej . a nurtuje mnie jeszcze jedna zecz w instrukcji obslugi podane sa maksymalne predkosci na kazdym biegu no ipytanie czy podawane sa dl maksymalnych obrotow na kadym biegu (czyli do odciecia) czy np dla obrotow na ktorych jest maksymalna moc auta ?? orientuje sie ktos moze jak to jest ?? |
bartek-bujak Klubowicz Rally-Kraków civ kraków | 2004-04-11 13:28:36 pewnie w aso niewiedza (tam zadko ktos cos wie)
no fakt na 5 niekoniecznie maksymalna moze byc na odcieciu bo to bylo by bes sensu . u mnie jest jeszczecos takiego jak stala maksymalna predkosc obrotowa silnika (6200 obr a maks 6400obr) no i ciekaw jestem dla ktorej to danej podaja maks np na 2 w moim przypadku na tym biegu licznikowy maks to prawie 100 a ksiazkowo 89 jakby sie tym sugerowac to u mnie przeklamanie ma sie podobnie jak u kolegi z cc |
piotrzezglobic 2107 Zgłobice k Tarnowa | 2004-11-02 20:44:52 W zeszłym tygodniu w bardzo sportowym wozie Citroen Berlingo 1,9D bawiłem się GPSem na autostradzie K-ków Katowice. Z odcinków około 2-3 kilometrowych. Licznik 100km/h GPS 97km/h - licznik 120 GPS 116 licznik 140 GPS 132. Tak więc przekłamanie powyżej stówki szybko rośnie. |
Domingo Klubowicz Rally-Kraków Zabierzow | 2004-11-03 18:05:16 przejedż kilka Fotoradarów z różnymi prędkościami a po kilku dniach otrzymasz odpowiedż!!!!! Albo przeleć obok takiego Pana z "suszarką" i odpowiedż będziesz mieć na miejscu!!! I po problemie |