| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krasnoludek TOYOTA DRIVER Czerwonoskóry okolice Warszawy | 2004-10-05 06:17:06 żadna
chyba chodzi o to że tam nie można grzać silnika po uruchomieniu normy emisji spalin czy cóś takiego |
Tojotka TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3D ... Warszawa | 2004-10-05 07:11:45 a może chodziło o jakośc sprzedawanego u nas paliwa? |
GoldCorolla TOYOTA DRIVER Toyota Corolla Sochaczew | 2004-10-07 12:04:41 ekologia ?Może i tak ,ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi i temat pozostaje otwarty dalej ,myślę jednak że zalecenie o 10s odczekaniu przed ruszeniem nie jest wymyślone ot tak sobie przez producenta i ma jakiiś określony cel (wpływ na trwałość silnika-katalizatora,ew innych) i nie sądze aby w kraju tak zmotoryzowanym jak Niemcy gdzie ludzie dbają o swoje samochody jak o zdrowie producent pozostawił ten stan rzeczy bez dodatkowych zmian konstrukcyjnych - materiałowych i skazał biednych Niemców |
madzia_83 TOYOTA MANIAK Mimlowóz e9 Gardawice | 2004-10-07 12:43:36
Może jest tam jakiś adres? Napisałoby się miela z prośbą o wyjaśnienie bo każdy ma inną koncepcję |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-10-07 13:09:45
Spiskowa teoria dziejow Najwieksze pieniadze zarabia sie na unifikacji a nie roznicowaniu prudukcji (oczywiascie caly czas wmawiajac klijentowi, ze kupil wlasnie niepowtarzalna i wyjatkowa rzecz). Nadal sadze, ze nasze samochody nie roznia sie z grubsza od tych z rynku niemieckiego. Przypomina mi sie natomiast opowiesc mojego kumpla, ktory podczas odwiedzin u swojej siostry mieszkajacej w Niemczech mial czelnosc zostawic samochod zbyt blisko posesji jakiegos Niemca. Rano mial za wycieraczka kartke, ze jesli zrobi tak raz jeszcze, to spotka sie z nim w sadzie (u nas poprostu mialby przedziurawione opony). Moze tez by tak bylo, gdyby odpalil silnik i troche go przed jego posesja pogrzal? |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-10-07 14:54:07 Witam.
Kiedyś wyraźnie było widać który samochód z Niemiec a który kupiony u nas ... określenie "golas" skądś się przecież wzięło... A dzisiaj nie wiem. Nadal są takie różnice w wyposażeniu czy rzeczywiście sie to ujednoliciło? Pozdrawiam |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2004-11-03 14:27:35 Co do wyposazenia to golasy sa i beda dopuki, doputy beda tak wielkie roznice w zarobkach i stopie zyciowej miedzy nami a niemcami, proste.
My kupujemy Pandy, Seicenta bo ceny Audi,Volvo,Toyoty,BMW,VW z srednim wyposarzeniem sa poza naszym zasiegiem. Ciekaw jestem jakie najczesciej i z jakim wyposarzeniem auta kupuja niemcy w naszych salonach na zachodzie ? Co do ich stylu zycia i ew. sądzenia sie o byle czapke gruszek tak jest , kolega jest tam od ponad roku i to potwierdza ale..jak kogos okaleczysz pobijesz rozjedziesz po pijaku nie masz juz zycia, a u nas to roznie ...bardzo róznie bywa. pozdr. |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-11-04 11:30:42
Cromm, pol roku temu to robilem, polecam to Tobie teraz - otworz dwa okna w Explorerze czy Netscapie i wyjdz na jednym na polska strone Toyoty, a w drugim na niemiecka strone Toyoty. Ustaw sobie w obydwu konfigurator - pewnie sie zdziwisz, bo wyposarzenie wersji i modeli absolutnie sie nie rozni - rozni sie natomiast, i to zdecydowanie cena. Mimo wszystko cos w tych "golasach" prawdy jest, bo z tego co wiem od jakiegos czasu na zachodzie wszystkie nowo sprzedawane samochady musza miec conajmniej jeden airbag, a od przyszlego roku nie bedzie na zachodzie mozna sprzedawac samochodow bez ABS-u. Ciekawe co bedzie u nas? |
Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2004-11-04 12:05:26 teraz jesteś w unii wiec ciebie nie dotyczy |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-11-04 12:10:58
Eeee, nie rozumiem. Chyba dotyczy? Poza tym Unia nie reguluje wszystkich przepisow - nie mielibysmy wtedy w Polsce najwiekszego zlomowiska w Europie!!! |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2004-11-05 09:10:36 Dlaczego zlomowiska ?To prawda ze po naszych drogach jezdza jeszcze zgnite i rozpadajace sie maluchy, golfy, fiaty, poldki itp. ale to ze ktos kupi sobie E-10 z 1992r albo passata to nie nazwalbym to zlomowiskiem, zaloze sie ze takie auto w dobrym stanie przejedzie taką Pande 2 razy Poza tym wez pod uwage stope zyciowa przecietnego polaka i jego zarobki, podatki i tp. W niemczech za jedna najnizsza pensje tj. 1100E kupisz juz auto do jezdzenia w dobrym stanie , a jak trafisz to nawet w bardzo dobrym a u nas za 1 pensje mozesz sobie kupic najwyzej malucha ktorego mozesz jedynie popchac w przepasc i patrzec jak sie rozpada. |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-11-05 09:35:37
Dlatego, ze mozna u nas zarejestrowac takie samochody, ktorych gdzieindziej zarejestrowac sie juz nie da, badz jest to szalenie nieoplacalne.
A kto do cholery mowi, ze kazdy w tym kraju ma miec samochod?
Nie twierdze, ze wszystko co do nas przyjezdza zza granicy to zlom, ale... z pewnoscia jest tego wiekszosc. |
GoldCorolla TOYOTA DRIVER Toyota Corolla Sochaczew | 2004-11-05 22:27:28
Tak piszą i myślą w większości ludzie których stać na nowy samochód z salonu a to, że wszyscy w tym kraju chcą mieć samochód to chyba nic złego...???Sam sprowadzałem samochód z Niemiec i wcale to nie był złom -służył mi wiernie przez 4 lata a i teraz bezawaryjnie służy następnemu włascicielowi |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-11-05 23:02:03
Spoko, nie wysilaj się. Jak to mówią szkoda wapna.... Niektórzy po prostu mają klapki na oczach, lubią wprowadzać zamęt i co najlepsze .. deklarują jedno a robią co innego. To taka moja mała dygresja. Przy okazji, bardzo to interesujące, że co któryś wątek na naszym forum zawsze zbacza w kierunku nowe vs stare. Niektórzy mówią, ze nie ma co porównywać ... a mnie zastanawia - dlaczego jednak ciągle do tego dochodzi. Czy jednak jest co porównywać? Pozdrawiam |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2004-11-06 08:57:25 Co do badan to powiem jedno powinny byc o wiele bardziej zaostrzone i rygorystycznie przestrzegane i niech bedzie ta akcyza 65% na auta uzywane, kazde uzywane i sprowadzone auto ktore sie 1 raz rejestruje auto powinno miec przebadana geometrie grubosc lakieru, wydruk na analizatorze spalin, sprezanie w tym takze cisn. oleju, caly ukl. kierowniczy i zawieszenie, cale hamulce(tarcze,klocki itp.) i to powinno miec surowe normy a nie glof ktory robi na sniegu 4 slady moze byc zarejestrowany...
pozdr. |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-11-08 07:56:06
Swiete slowa!!!
Znow masz jakis problem MisiuII? Cos mi masz do zarzucenia? Mimo wszystko pozwole zachowac sobie wlasne zdanie (no podstawie tego co widze dookola). Ostatnio pod moim blokiem pojawily sie dwa "nowe" samochody - Opel Kadet i Ford Fiesta - szkoda, ze nie mozecie ich zobaczyc. Ciekawe, czy przetrwaja wogole zime... Wlasciciele nie ma tyle szczescia co MisiekII, bo niestety nie maja garazu No, a w ogole to nie sa przeciez Toyoty |