| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-11-07 21:39:39 Cos niezabardzo mi sie ostatnio zaczal podobac odglos w silniku (polonezowski 1,5) mojego Fiaciora. Postanowilem to nagrac niestety jakosc nie jest zbyt zadowalająca (dyktafon z telefonu) ale ci ktorzy maja dobry słuch samochodowy moze wyłapią ten niepoprawny dzwiek. Mianowicie jest to dzwiek przypominający uderzanie w pustą puszke (ale taki troche przytłumiony), słychac go dosc dobrze w materiale dzwiekowym. Przewija sie on pare razy w nagraniu w jednym "silnik2.wav" jest slyszalny dobrze pod koniec. Nagrania zzipowalem "silnik.wav" i "silnik2.wav"
Tu jest link do nagrania >>> NAGRANIE <<< Prosze o opinie co to moze byc, czy przypadkiem nie trzeba czegos tam w srodku "dłubnąć" Jesli chodzi o przebieg silnika to nie pamietam za bardzo. Pochodzil od poloneza z '91 czyli cos ponad 100 tys, pasek rozrzadu ma ok 40 tys (zrobione przeze mnie) to bedzie w sumie cos okolo lub ponad 150 tys |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2004-11-07 21:50:40
Jak na mój słuch to ganiałes dokoła auta z puszkami na sznurku. To był Diesel ? A na serio to jakby tlok sie tłukł... mało sympatyczna przypadłosc.. |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2004-11-07 22:11:50 Dźwięk jest bardzo słaby, telefon wąskie pasmo jednak łapie, nie ma co...Raczej nikt nie będzie w stanie "na odległość" postawić diagnozy. Trzeba jednak przyznać że strasznie niepokojące dźwięki się spod tej maski wydobywają...
|
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-11-07 22:14:16 Najlepiej pojedz do ASO i popros jakiegos silnikowca zeby go osluchal |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2004-11-07 22:19:59
OFF TOP !! A mi to nadal wygląda na bieganie z puszkami po piwie na sznurku koło samochodu.. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-11-07 22:24:10
hehehe |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2004-11-07 22:27:17 Niedlugo pozycze od siostry minidisc i nagram to ładnie przez mikrofon to bedzie lepsza jakosc...
W najlepszym przypadku jesli to jest to co podejzewacie, to co mnie czeka? czekac az bedzie glosniej? |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2004-11-07 22:29:47
OFF TOP - ja uwazam - pic mniej piwa w puszce. Z butelki lepsze A na powaznie podskocz do kogos z klubu niech to osłucha zanim silnik uda się do krainy wiecznych łowów... |