Popychacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moje popychacze kwalifikuja się do wymiany, mam pytanie czy może ktoś się orinetuje http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=34570210 te sa tez do 1.3 ??

a w 1.3 to sa hydrauliczne popychacze?? Laik jestem, ale...

Jeżeli masz silnik 1.3 z wąską głowicą to one mają ręcznie regulowane zawory. Tylko silniki 1.4 cvh, 1.6 cvh, 1.8 i 1.6 16v , 2.0 16v mają hydrauliczną kompensację luzu zaworowego. Kiedyś miałem essinę 1982r i miał silnik 1.3 cvh( podobno )zgodnie z danymi z dowodu rej.tam też były samoregulatory ale w mkV to nie ma takiego silnika 1.3 cvh.

to tak, ślinik klekocze jak diesel i znajomy mechanik powiedzial ze popychacze sa do wymiany, w papierach mam 1.3 wiec hmm nie wiem sam, to moze ktos mi doradzi czemu glosno pracuje?

Jeżeli jest 1.3 z wąską głowicą to wystarczy ręcznie wyregulować zawory i bedzie ładnie pracował luz zaworowy jaki powinien być powinno pisać na naklejce na kielichu lub pasie z przodu, albo wrzuć fotkę bedziemy wiedzieć co za silnik tam siedzi.

trzeba wyregulować luzy na zaworach ręcznie /i zmień mechanika bo skoro nie rozpoznał usterki ani tego silnika to znaczy że z fordami miał niewile wspólnego - taki sam silnik jest we fieście i jest to częsta przypadłość tych silników /

Tak jak radzi slawas1 ręczna regulacja i zmień tego mechanika bo jeszcze bedzie kazał ci remont zrobić silnika he he he he