| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2004-11-08 22:50:17 Nie orientujecie sie moze ile moze kosztowac polakierowanie całego auta? Tylko na zewnatrz. |
stasiu F&F MEMBER 125p 73' Łódź | 2004-11-08 23:37:29 zalezy czy z lakierem czy bez - jezeli tak to z jakim, czy jest cos do spawania/szpachlowania, czy dasz juz auto bez szyb - przygotowane do malowania...jak sam widzisz jest wiele "ale" wiec polecam odwiedzic paru specjalistow w swoim regionie |
pterock F&F MEMBER czarny horhe 126p i ... Kraków | 2004-11-08 23:39:20 ja malowalem za 500 calosc. u sasiada. ale do jakosci mozna bylo miec dosc duze zastrzezenia... musialem sie troche napocic z pasta tempo w lapie zeby doprowadzic go do fajnego stanu...
zawsze mozesz sam sprobowac... |
fulda seicento 1,4 16v Zabrze | 2004-11-08 23:47:06 osobiscie polecam samemu przygotowac pod malowanie ,lakiernik jak widzi rdze to ja szpachla zajebie a potem po czasie sie ludzie dziwia czemu gnije ,zauwazyłem ze lakiernicy to wala zeby tylko było omalowane i ładnie sie błyszczał a co bedzie za pare miesiecy to maja gdzies. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-11-09 02:10:00
Taaa, nawet widziałem wczoraj w gazetce jakiegoś budo-marketu elektryczny pistolet do malowania... |
fuso (M) Furious Moderator ![]() 125Rally / ImprezaWR ... Gdynia | 2004-11-09 07:36:44 Ja z zewnatrz maluje za 300 i to z przygotowaniem auta:
-rozebranie -zaklejenie co tam potrzeba -zmatowienie -ewentualnie szpachel -jezeli byl szpachel to oczywiscie podklad w tym miejcu dla neutralizacji -no i lakier to jest cena tylko i wylacznie za robocizne wszystko co bedzie potrzebne kupujesz sam (nie jestem lakiernikiem z zawodu i nie mam lakierni ale mam chale w robocie na ktorej da sie conieco pomalowac) ale jezeli chcesz miec lakier kladzony teraz to przypadkiem nie idz do warsztatu w ktorym nie maja suszarni - lakier musi byc wysezonowany bo innaczej po jakis 2 dniach miejscami zrobi sie skurka pomaranczy poprostu za niska temperatura proponowal bym ci albo lakiernie z suszarnia albo termin malowania przesunac na wiosne pozdro ----------------- Franky Garage |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-11-09 08:44:37
myslisz ze to zły pomysł?? opistolet... mam malucha w opłakanym stanie, nie planuję malować a napewno nei na zime... co mam naprawić to naprawię, ale chciałbym, to prysnąc czyms zeby nie korodowało... wiec pomyślałem własnie o pistolecie, wiem ze efekt bedzie nienajlepszy, ale zawsze to pryśniete pistoletem a nie SZPRAJEM, czt pedzelkiem... powiedz ile on kosztuje i w jakim bubel_markecie mozna go nabyć... |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-11-09 11:41:33 Jednak nie budo-market ino zwykły - TESCO, oferta 9-21.11.2004, str. 14:
Pistolet do malowania 45W, 230V, poj. 0,7l. Producent - jakiś "KORDAN" (więcej nic nie widac na fotce), cena 49,95zl. Chyba wolałbym poszukać używanego kompresora, nawet uszkodzonego i do tego komplet różnych narzędzi powietrznych (do dmuchania, pompowania, ropowania, malowania + przewód) za stówe w makro. Jakość pewnie porównywalna ale sprężarka z jakimkolwiek zbiornikiem to chyba zawsze lepiej niż stale pompujący pistolet, który z racji "bycia w całości" jest ciężki/mało wydajny/nie trwały (lub wszystko na raz). Oczywiście jest to jakieś rozwiązanie ale czasami lepiej można pomalować zwykłym pędzlem... Jeśli jednak kupi(ł) ktoś taki bajer to chętnie poznam jego opinię o tym lub podobnym wynalazku. |
sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-11-09 12:15:18 a moze pokombinować z agregatem od starej lodówki... myslisz ze by się dało jakieś sensowne cisnienie uzyskac??
wolałbym zeby ten pistolet nie klekotał.... bo jak dobrze pamiętam to była tragedia... taki jazgot odstawiał... za info dzięki... [ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-11-09 12:17:32 ] |
mille F&F Sympatyk Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2004-11-09 13:56:22 moze ktos polecić lakiernika w Poznaniu i okolicach |
polonezcaro . | 2004-11-09 21:11:42 jak jest troche rozebrany - to co sie da rozebrać żeby bezpiecznie dojechac do lakiernika, to za poloneza caro - 700zł , z czego wszystko było lakiernika - oddałem trupa po spaleniu (te polonezy czas oczekiwania na realizacje - oby taniej, to robili go okolo 1,5tygodnia - ale było taniej o jakąś 100zł... kolor - taki jakie coś jak grafit metalik FSO114 ( ale oststecznei wyszedł troche jaśniejszy niż był farycznie pomalowany) |
owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2004-11-09 22:57:56
no ja maluszka |
Baran '97 SI 2.0 n/a wagon ... Lublin | 2004-11-09 23:20:59 ja kupiłem pistolet bosha PSP 260
jeszcze nim nie malowałem za dużo ale pierwsze spostrzeżenia - nie można malować pod kątem (pistolet ma zbiornik na dole i ciągnie rurką ze spodu), jest ciężki i po 5 minutach użytkowania miałem drgawki w ręce przez reszte dnia |