MotoNews.pl
11 Potrzebuje pilnie pomocy!!!!!! (69449/26) - PT

Potrzebuje pilnie pomocy!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drodzy Koledzy mam problem.
może ktoś będzie w stanie mi pomóc - chodzi o taką sprawę (może nie powinienem o tym pidsać na forum publicznym ale trace już wszelką nadzieję na w miarę szybkie załatwienie sprawy), w Wołominie trzeba czekać w Wydziale Komunikacji 3 DNI na numerek, żreby zarejestrować auto - ja tyle nie moge czekać bo nie mam już urlopu, może ktoś ma jakieś znajomości żeby załatwić to w miarę szybko - jakbym chciał wziąść aż tyle dni w pracy to mi szef pewnie powie żebym się spakował i zabierał się z pracy - proszę Was bardzo - jesli ktoś mógłby w jakikolwiek sposób pomóc - będę bardzo wdzięczny - postawię dobrą flachę albo jak trzaeba to zapłacę, może kiedyś ja będę w stanie sie odwdzięczyć
Proszę Was Pomocy!!!!!!!!!

Witam.
Nie wiem skąd to stanie trzy dni po numerek? Żona zmienia aktualnie dowód rejestracyjny i czekała ok. 3 godzin po to, żeby stać 5 minut przy okienku i złożyć papiery. Teraz za miesiąc ma się zgłosić po nowy dowód. Ja skolei zmieniam prawko na nowe i do pokoju, gdzie mnie załatwiali wszedłem "z marszu" bez czekania. Od listopada wydział komunikacji w Wołominie pracuje od 7 rano do 18. Ja byłem po 16 i było może ze 3 osoby.

W urzędzie W-wa Bielany można zostawić kpl. dokumentów bez czekania, zadzwonią po Ciebie za parę dni i umówią na konkretną godzinę. Minusem jest fakt, że przez ten czas nie możesz jeździć autem, bo nie masz papierów.
No i nie wiem, czy wszystkie urzędy to praktykują...
Powodzenia!
P.

Cytat:
2004-11-08 18:15:32, pyrekcb pisze:
...No i nie wiem, czy wszystkie urzędy to praktykują

We wszystkich chyba jest tak samo.

Cytat:
2004-11-08 18:36:22, Norbert84 pisze:
We wszystkich chyba jest tak samo.

Warszawskich pewnie tak, ale jak poza...? Tego nie wie nikt...

W Gdańsku też... Mamy tak jak w stolyyycy

Przerabiałem parę dni temu ten temat.
W Rzeszowie 4 godz stania (właściwie to siedzenia) w kolejce.

--
Wiesiek

ja jade dziś do Wawki - a własciwei to do Otwocka - a jutro z bladym świtem jade do Wołomina stawać w kolejkę - podobno jak się trafi - albo stanie 3 dni albo od ręki
życzcie mi powodzenia - i żebym dojechał tym autkiem
bo jak stanie pod W-wą to nie wiem co zrobię chyba usiąde na poboczu i będę płakać

Jakie 3 dni! W życiu w żadnym urzędzie nie stałem w kolejce dłużej niż 0,5 godziny!!!

Cytat:
2004-11-09 12:43:27, piotr-ek pisze:
Jakie 3 dni! W życiu w żadnym urzędzie nie stałem w kolejce dłużej niż 0,5 godziny!!!

Szczęściarz albo bajerant...

z Otwocka wyjechałem koło 5.00 rano i w Wołominie byłem koło 6.00 całkiem szybko jak na pierwszy raz jadąc - nie znając drogi ani wogóle gdzie to było, jak zajechałem to ludzi kolejka była do samego nieba
stanąłem grzecznie i z wszystkim czekałem do 7.00 potyem nie było kolejki tylkjo szturm - i jak się okazało najwięcej zdezorierntowanych - wykorzystałem sytuacje i pchałem się ile tylko sił miałem i tak z prawie ostatniego byłem na czele peletonu po numerek do załatwienia sprawy - potem okazało się że dostałem numerek na ten sam dzień )))))))))))))))))))
potem czekanie do umówionej godziny i wszytko załatwione narazie caŁKIEM SPRAWNIE (TROSZKOE NERWÓWKI BYŁO) no i mam mięki dowód rejestracyjny i za miesiąc znowu to samo
ale gdybym się nie pchał to nie było tak kolorowo.

P.S.
Auto całkiem sprawnie i w miarę przyjemnie dojechało do W-wki, bardzo się obawiałem trasy ale było spoko mimo bardzo złej pogody i kierowców "samobójców"
jeszcze musze nim wrócić więc dosyć zachwalania

Pozdrawiam wszystkich !

Hehe, Tsunami nie rozsmieszaj mnie, to nie jest TRASA , a tym bardziej nie boj sie takich tras.

Właśnie zrobiłem esperakiem 1300 km. Pięć osób (4 grube ciotki i ja) + bagaż. Prędkość podróżna (tam gdzie siędało) - 120-140 km/h. Auto przejechało trasę bez najmniejszego zająknięcia.