[126] Mechanik w Krakowie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Szukam dobrego mechanika w Krakowie. Nigdy nie bylem u zadnego (wszystko robie sam), wiec nie mam w zwiazku z tym zadnych doswiadczen.

Chodzi mi o jak najlepsze wyregulowanie gaznika (wiec przydalby sie analizator spalin), sprawdzenie ustawienia zaplonu za pomoca lampy stroboskopowej i ustawienie geometrii zawieszenia.

Chodzi mi glownie o to, zeby gosc to zrobil porzadnie i dokladnie, nawet jesli musialbym zaplacic pare zlociszy wiecej.

Z gory dzieki

dobre ustawienie gaznika zrobi ci kolo ktory ma zaklad regulacji zaraz obok wjazdu na awf.geometrie zrobisz wszedzie,ustawnienie zaplonu to tez nie problem pod warunkiem ze ktos ta lampe ma.ogolnie zrobisz wszytko ale raczej nie w jednym zakladzie

A ma analizator spalin? Chodzi mi o to, ze zalozylem odparownik i chcialbym sprawdzic, czy to faktycznie taki cudowny wynalazek. Wynikow nie omieszkam umiescic na forum

Mozesz mi podac dokladny adres? Albo inne namiary? Nie znam dokladnie tamtych okolic i nie wiem, gdzie dokladnie jest wjazd na AWF. Wiem tylko, gdzie sa akademiki AWF-u i taki wyrabisty napis AWF na trawie

nie znam adresu,ale zobacz gdziekolwiek jaki adres ma awf to bedziesz widzial.a co do odparownika to testerow juz bylo wielu i bez analizatora spalin moge ci powiedziec ze to lipa,tak samo jak palenie gum po zalozeniu turbinki kowalskiego.szkoda wydawac pieniedzy na analize spalin

No ujme to tak: po odparowniku nie spodziewalem sie cudow (m. in. po przestudiowaniu tego forum). Wlasciwie najwazniejszym dla mnie celem bylo obnizenie spalania (silnik seria). Czy sie udalo to sie okaze (zrobilem dopiero 100km). Ale zaobserwowalem inne zjawisko, ktorego sie nie spodziewalem. Mianowicie malec bez problemu wyjezdza teraz na IV biegu pod gorke borkowska (od strony jugowickiej) z predkoscia ok. 50-60 km/h (jezdze tam przy duzym ruchu i czesto musze za kims tyle jechac). Wczesniej ponizej 60 musialem wrzucac III bieg, bo nie chcial juz przyspieszac. Na srednich i wysokich obrotach nie ma najmniejszej roznicy.

A za namiary wielkie dzieki, pewnie tam jutro zawitam. Jesli ktos zna innych dobrych fachowcow od regulacji to poprosze. Zawsze moga sie przydac...