MotoNews.pl
6 Filtr powietrza w golfie II 1.8 (68952/0) - PT

Filtr powietrza w golfie II 1.8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam chcialem sie zapytac czy w golfie2 1.8 z instalacja lpg powinien byc zatkany dolot powietrza(chyba zimnego zasysanego zaraz za lampa przednia) czy z takiej rurki srebnej idacej z tylu silnika do puszki z filtrem??? zastanawia mnie to bo bam zatkana blaszka dolot ten zza lampy i jest tylko jeden dolot ??? czy tak powinno byc

witam.
żadnego zatykania dolot a w szczególności zimnego powietrza przy instalacji gazowej.

Witam jestem nowym nowym na tym forum. Mam instalke może z miesiąc w golfie 2 też 1.8 i miałem taki problem że przy szybszej prędkości jak dałem na luz to silnik mi gaz. Jak pojechałem do gazowników to oni właśnie coś przerobili w filtrze powitrza, chyba zatkali coś i teraz jest dobrze. Tylko coś ze spalaniem jest nie tak. Napisz mi ile twój golf pali.

U mnie 8-9l/100km w trasie (60-100km/h).

Witam!
Ja nie miałem nic zatykanego przy powietrzu - zresztą przy dolocie powietrza nic nie było grzebane. Silnik nie gaśnie nawet jak przy 140km/godz wrzucę na luz.
Ostatnie pomiary na dystansie 1000 km wykazały średnie spalanie 10.2 l. Na trasie 9,7.
Ale kopa nie ma za dobrego. Chyba ma za małą dawkę

Zazdroszcze wszytskim ktorych auta chodza bedz przysłaniania dolotu.. wyregulowanie instalacji w moim aucie bez przysłonięcia przynajmniej 50% dolotu jest po prostu niemożliwe, nie chodzi praktycznie wogole..

W skodillaku na benzynie mialem zamontowany filtr stozkowy z dolotem zimnego powietrza.Po zalozeniu gazu nawet przy 60km/h silnik na luzie gasl. Zmienilem polozenie filtra ,zeby tak na niego nei dmuchalo ,ale i tak dostawal zimne powietrze i teraz jest oki. Z wyregulowaniem na stozku tez nei bylo zadnego problemu.

Norekm to musisz mieć dobrze ustawiony. Bo ja właśnie dzisiaj zatankowałem po 100km i weszło mi 16 litrów to chyba coś za dużo nie?

norekm to może stoper w dłoń i zmierz ile czasu zajmuje Twojemu gofrowi (na gazie, ciepły silnik) rozpęd z 20 do 60km/h przy 2 biegu ? Zrobił bym to samo i wyniki by się porównało
Ostatnio też zaczyna mnie ciekawić czy ta moc którą obecnie oferuje mój silniczek na gazie nie jest czasami za mała bo niekiedy zdarza się że dam gaz do dechy i czuje jak by szarpnięcie mocnego przyspieszania które znika po sekundzie. Coś jak by moc była tylko w momencie wciśnięcia gazu do podłogi a potem spadek kopyta

Cytat:
2004-11-11 22:10:22, dankucz pisze:
Norekm to musisz mieć dobrze ustawiony. Bo ja właśnie dzisiaj zatankowałem po 100km i weszło mi 16 litrów to chyba coś za dużo nie?

qrcze to bardzo dużo...... mi nie przekroczył jeszcze 11 litrów (nie licząc oczywiście gazu ze stacji przy Auchan - ale to jest poza klasyfikacją)
Teraz byłem na kolejnych regulacjach oraz na przełożeniu podkładki pod mixer (była nad) - auto teraz jeździ lepiej, zobaczymy jak spalanie... ale też chyba nie jest źle.