Alarm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Toyota Yaris 2002 padł alarm czy obejmuje go naprawa gwarancyjna.

Nikt nie odpisuje, bo chyba nikt nie rozumie pytania.
A alarm zakladany w ASO? Jesli tak, to oczywiscie. Jesli zakladany, badz w miedzyczasie modyfikowany, przez pana Mietka w garazu to oczywiscie nie.
Nie rozumiem problemu...

Zamówiłem samochód w wersji podsawowej z tym, że zażyczyłem sobie , aby był zamontowany alarm, centralny centralny zamek sterowany z pilota, elektryczne szyby. Podczas odbioru samochodu z salonu wszystko było zamontowane. Alarm to Langeford.

Chodzi mi o to czy alarm ma swoją gwarancję, czy łapie się na ogólną trzyletnią gwarancję samochodu.

Rozumiem że samochód został zakupiony w ASO Toyoty. I chyba za ten alarm odpowiada sam sprzedawca bo z tego co się orientuję to Toyota Motor Poland nigdy nie zalecała montować alarmu Ladgeford - a ona jest właśnie gwarantem twoiego samochodu. Ciekawe czy serwis montujący ten alarm w samochodzie na gwarancji skonsultował to z centralą Toyoty w Polsce i uzyskał zgodę na montaż? W sieci Toyoy zalecane są przede wszystkim alarmy Clifford. No cóż - mają dożywotnią gwarancję na elektronikę (nie dotyczy to syrenek -3 lata gwarancji)

Czyli, krotko mowiac, wal do ASO gdzie zakladano Ci ten alarm!