Problem z wyświetlaczem :((

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam prosty wyswietlacz ktory pokazuje date czas i temperature w omedze b. Problem tkwi w tym ze pokazuje on cyfry ktore sa poprzerywane w niektorych miejscach. Niepokazuje wszystkiego czytelnie. Strasznie mnie to wkurza bo nie lubie kiedy cos jest popsute i widac to golym okiem. Czy ktos moze mi powiedziec czego to jest wina?? Moze ktos juz taki wyswietlacz naprawial ?? Podpowiedzcie mi cos na ten temat

Zlituję się nad tobą i nie odeślę do wyszukiwarki, bo lubię Wrocław, macie tam dużo lwowiaków. Tak wyświetlacz naprawi ci kolega o ksywce Gallus z Koszaliba, obawiam się że tylko onto potrafi Nowy kosztuje jeśli jest pełny komputer 1300 zł, ten zubożony nie wiem.
Gallusa poszukaj w dziale sprzedam kupię, ostatnio nawet coś pisał o tym.
Pozdr, Janusz

Witam,

Cytat z www.forum.vectra-unlimited.pl:

Gdy rozbieralem zegary pokusilem sie o zagladniecie do mojego nie dzialajacego (prawie) TIDa. Poczytalem w poradach, niestety z braku lutownicy nie moglem rozlutowac tych trzech blaszek by wyjac plytke z wyswietlaczem. Panowie wpadlem na pomysl. Miedzy obudowe a wyswietlacz wsadzilem gumowy wezyk (taki jak do spryskiwaczy) na calej gornej dlugosci. Zatrzasnalem obudowe ktora docisnela tasme do wyswietlacza, cyk i o dziwo dziala swietnie. Nie uzywalem nic, zadnego kleju ani lutownicy, tylko kawalek wezyka gumowego. Na Allegro oglaszal sie gosc ktory naprawial to za 100pln, ja wam to za piwo zrobie plus okolo 40 groszy za wezyk. Potega gumy panowie.

Pozdrawiam,
Jacek

jak pisał kolega misiek71
mam ten sam kłopot co on tylko ze z pełnym kompem. Ale w czasie jazdy wyswietlacz po paru km idealnie działa

czasem taka operacja pomaga, nie zaprzeczam ale tylkoc czasem i na krótki czas,czasto jednak po takich czynnościach ( w przypadku Omegi z kompem) prawie zawsze wyświetlacz nie nadaje się do niczego, oczywiście zawsze możecie sprawdzić czy to zadziała jednak proszę o szczególną ostrpżność bo dostaje wiele takich w których ktoś - bez urazy - coś robił po pewnym czasie padły a ja już nie mogłem nic poradzić, pamiętajcie by nie za mocno ściskac wyświetlacze , w pewnym momencie pęka szkło i macie dośc drogą podstawke pod piwo, dobrze naprawiony wyświetlacz dziala rozłożony. awsze mozna go wysłać do mnie kontak 0602268217