MotoNews.pl
4 Ile może kosztować diagnoza ABSu? (94187/45) - PT

Ile może kosztować diagnoza ABSu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czasem ABS mi nie kontaktował, a teraz juz w ogóle nie działa. Patrzyłem na wiazki do czujnika przy kole i na bezpieczniki, wszytko wydaje sie byc ok, sam tego nie zrobie bo nie mam miernika, ile może kosztowac sama diagnoza w warsztacie? Naprawie chce to juz we własnym zakresie... A może ktoś wie co sie najczesciej psuje w tych ukladach, ile kosztuje czujnik bo pewnie sie okzaze ze to to. z gory dzieki

mam to samo w mk5 prosze niech nam ktoś pomoże.ABS nawalił.

Jak u mnie w Escorcie MK7 nawalił ABS, to pojechałem go zdiagnozować do ASO Forda, skasowali 70 zł. Komp pokazał, że to pompa ABS-u. Na pytanie, ile kosztuje, powiedzieli że ze 3 tysiące Ale przyczyna okazała się zupełnie inna: skrzynka bezpiecznikowa (zalane ścieżki i w końcu całkiem odpadły). W MK7 to częste są przypadki, że podczas deszczu to z samochodu robi się choinka Mi paliły się wszystkie kierunki przez cały czas, no i ABS nie działał. Nie wiem, czy w waszych Fordach to będzie to, ale u mnie było. Aha, skrzynka nowa 500 zł.

[ wiadomość edytowana przez: Cooler dnia 2005-04-29 23:02:59 ]

Cytat:
2005-04-29 23:01:57, Cooler pisze:
Jak u mnie w Escorcie MK7 nawalił ABS, to pojechałem go zdiagnozować do ASO Forda, skasowali 70 zł. Komp pokazał, że to pompa ABS-u. Na pytanie, ile kosztuje, powiedzieli że ze 3 tysiące Ale przyczyna okazała się zupełnie inna: skrzynka bezpiecznikowa (zalane ścieżki i w końcu całkiem odpadły). W MK7 to częste są przypadki, że podczas deszczu to z samochodu robi się choinka Mi paliły się wszystkie kierunki przez cały czas, no i ABS nie działał. Nie wiem, czy w waszych Fordach to będzie to, ale u mnie było. Aha, skrzynka nowa 500 zł. [ wiadomość edytowana przez: Cooler dnia 2005-04-29 23:02:59 ]

też kiedyś miałem podobne problemy ze skrzynką(ale to przez gazowników), może faktycznie wyciągnij skrzynkę i zobacz jak płytka wygląda