HELP!!!!problemy z gazem nubira

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam taki problem z nubirką 2,0 może ktoś mi pomoże bo już mi ręce opadają. Objawy mam następujące: .... zaczyna go mulić do tego stopnia,że nie da się nim jechać, trzeba przełączyć na benzynę, (potrafi mieć przy wciśniętym na max gazie 30 km/h) oczywiście lubi też gasnąć na luzie jak się zatrzymuję, albo obroty mu falują jak bałtyk jesienią, oczywiści wizyta u gazowników nr 1 dała to ,że żarł mi gaz jak najęty, wizyta u nr 2 (regulacja obrotów) dała to,że przez 400 km było ok, potem to samo. Na benzynie do tej pory zachowywał się ok, ale coś dzisiaj trochę nim rzucało, no ale moż przypadek, świece ma nowe, przewód w.n. też, filtr wyczyszczony, parownik ma 30 000, obstawiam parownik, sondę lub silniczek krokowy, ale może ktos ma podobne objawy HELP

witam. za dużo problemów żeby się jednoznacznie wypowiedzieć , ale zwróć uwagę czy wszystkie styki na instalacji są czyste, konektorki są lutowane , zwrócic uwagę czy emulator wtryskiwaczy jest dobry, przełącznik benzyna -gaz, cewka wysokiego napięcia .

witam mialem identyczne objawy w mojej 19.1.8RT wielopunktowy wtrysk.Po wielu wizytach u gazownika ktore notabene nic nie daly,okazalo sie ze mam pekniety mikser.Czy byl zle dobrany czy fabrycznie uszkodzony nie wiem.po wymianie wszystko ok(odpukac)

hmm co wiem, gazownicy zwiekszyli mi mase no i zaczela dzialac sonda lambda (bo nie dzialala jak sie okazalo) i silniczek krokowy zrobil sie zwawszy, na razie chodzi ok, ale po ostatnich regulacjach tez chodzil ok, a potem mial nawroty, dzieki za odp.