Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) ![]() Pzn | 2004-11-07 16:05:40 Chyba kojarze jak te przelaczniki wyglaadaja dla mnnie to jest tak +,- i kontrolka wszystkiego najlepszego. masz prawko ? |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) ![]() Pzn | 2004-11-07 16:27:18 Tak o tym od swiatel. Bedziesz stalk wkolejce hehe moja polowka jak sie zapisywala to 2.5g. zesmy stali. ![]() |
![]() DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2004-11-07 16:27:21 najlepszego ![]() ![]() ![]() |
![]() Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2004-11-07 16:31:39 Potem i tak bedziesz czekał na wyrobienie prawka z miesiąc ![]() Wiem jak to wygląda bo w tym pracuję ![]() I zazdroszczę prezentów... ja to bym pewnie bokserki dostał ![]() |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) ![]() Pzn | 2004-11-07 16:39:09 tak mi sie wydaje. plus to plus minus to masa a kontrolka to trzeba po myslec podjedz moze do jakiegos elektryka. |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2004-11-07 17:09:59 Nie no, u mnie na prawko czeka sie plus minus 1,5 tygodnia i jest, m,ysle ze rzy pomyslnych wiatrach (jezeli nie spier*** egazminu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Proiss nasty b!tch Olsztyn | 2004-11-07 19:59:24 u mnie na prawko czeka się miesiąć a i tak prawie pewne że kur#) obleją by zapchać swe japy ![]() |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2004-11-07 20:07:00 oki, mam fotki ale nie mam serwera ![]() ![]() |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) ![]() Pzn | 2004-11-07 21:16:34 spoko za 7dmym razem puszczaja. ![]() ![]() |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-11-07 21:19:13 EDIT:
-------------- fotki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2004-11-07 22:13:05 ] |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2004-11-07 22:20:09 Oki, fotki sa wiec mozecie zacząć sie zastanawiac ![]() |
boombel F&F Sympatyk Asterix Kombix Dębica | 2004-11-07 22:26:33 po 100 sa naby na allegro np >>>tutaj<<< |
![]() ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-11-07 22:26:52 w norałto som toczone z alu z plastikiem dookola, koszt ok 80pln , dlugosc seryjna (zeby miec blizej albo przedluzasz nabe albo szukasz kiery z niskim ET ![]() ![]() |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) ![]() Pzn | 2004-11-08 00:08:33 a moze nitro pod ten drugi przelacznik ![]() ![]() ![]() |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-11-08 02:44:41 Fajna sprawa ta płytka, ale powinna chyba być do niej jakaś najprostszejsza ![]() Generalnie to pod ten przełącznik hebelkowy bym podłączył zapłon, tylko nie bardzo qmam dlaczemu tam są trzy blaszki (najgorszy cyfrak jest lepszy od najlepszej komórki - chodzi o fotki ![]() Oczywiście najlepiej by było gdybyś dysponował miernikiem lub chociaż akumulatorem, kawałkiem przewodu i kontrolką lub zwykłą żarówką - wtedy możesz sprawdzić co z czym w jakim położeniu jest połączone. Przycisk oczywiście na starter. Co to sześciu złączy jakie z niego są wyprowadzone (nazwijmy je np. A,B,C,D,E,F) to jeśli jest jak myślę (ja bym tak zrobił) to w położeniu spoczynkowym zwarte są styki C z D oraz E z F, natomiast A i B sa rozwarte. Po wciśnięciu przycisku jest dokładnie odwrotnie, czyli zwarte A z B, a C i D oraz E i F są rozwarte. Już wyjaśniam dlaczego właśnie tak bym to zrobił. Otóż u siebie po rozebraniu stacyjki stwierdziłem, że po przekręceniu kluczyka z pozycji "zapłon" na pozycje "rozrusznik" następuje rozłączenie obwodu wycieraczek, dmuchawy, świateł przednich i sam nie wiem czego jeszcze ![]() Po prostu ta płytka przejmuje część zadań stacyjki, można też powiedzieć że ją rozbudowuje ![]() ![]() ![]() Co do dodatkowych reflektorów to ja bym proponował je podłączyć na osobnym przełączniku hebelkowym (albo dowolnym innym dwu-pozycyjnym - co Ci sie spodoba ![]() ![]() Pierwsza część to obwód sterujacy. Do zacisku 85 podłaczasz plus pojawiający się po włączeniu świateł mijania poprzez jakiś nowy przełącznik. 86 gdziekolwiek do masy (byle dobrze). Teraz obwód wykonawczy. Do 30 podłaczasz stały plus, byle przez odpowiedni bezpiecznik. W tym momencie 87 staje się zaciskiem zasilającym (+) Twoje nowe reflektory, które potrzebuja już tylko podania DOBREJ masy w odpowiednie miejsce (na obudowe lub osobny zacisk, zależnie od ich konstrukcji). Jeśłi nie chcesz dodatkowych przełączników to do 85 możesz podłączyć plus od "długich" - wtedy dodatkowe będą się załączać razem z drogowymi. Możesz też zrobić kombinacje czyli sterowanie z "długich" ale przez przełącznik (masz możliwość jazdy na samych drogowych). Możliwości jest mnóstwo, nie sposób wszystkiego opisać... W razie niejasności pytaj... Aaaale się rozpisałem ![]() ![]() Jakby co to zapraszam do mnie na podłaczanie wszelkiej maści urządzeń elektro - lubię się bawić pradem ![]() ps. Jak przeniesiesz rozruch ze stacyjki pod przycisk to mogę Ci podrzucić pewien pomysł na dodatkowe zabezpieczenie auta - jak chcesz to wal na priv. |