Termostat raz jeszcze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Prośba!...o esencję tematu termostat. Przymierzam się do wymiany-do p.Sławka w W—wie raczej nie pojadę bo z K-wic nie bardzo po drodze J.Proszę o konkretną listę części potrzebnych do wykonięcia tejże wymiany. Tzn.termostat /Vectra C1,8 LE- ale rocznik?/, kolanko-rura?-jakie i z jakiego auta /jak Nexia 1,8-to czy w Polsce to kupie?czy wprawię wszyćkich w osłupienie tym pytaniem?/ itp. Bogdan1 P.S.to logowanie mnie rozwala!-chyba pozostane anonimem

termostat Calorstat Vernet S.A. 5979.92/J sztuk 1.!!!!
rura od Nexi z bloku silnika do chłodnicy sztuk 1.!!!!
opaski na rure sztuk 2.!!!!
heci.... jakieś 2 kilo zeby starczyło na 1,5 godziny pracy w zaokrągleniu.....!!!!
płyn do chłodnicy taki sam jaki mamy wlany.!!! jakieś 3L.!!!!

rure masz na Bogucickiej.!!!
termostat poszukaj jakiegos sklepu Opla pewnie będą mieli...
Szukaj termostatu do Vectry 1,8/2,0 albo astry..!!!!

oglądniej sobie zdięcia łukasza to będziesz wiedział jak ma wyglądac.!!!!!

rurka od nexii 1.5 8V

Serdeczne dzięki Panowie!!-mam dziś trochę luzu to skoczę tu i ówdzie się porozglądać!...Szukałem w katalogu Inter Carsu...ciekawa rzecz-znalazłem pozycję do Vectry o nazwie OPEL 1.8/2.0 Termostat PROSTY -czyli może faktycznie jest i taki z wyjściem nie-prostym? Zobaczę co znajdę...Pozrowionka z Katowic! Bogdan1

Uff! Nie takie to proste kupic rurę od Nexii.Na slynnej Bogucikiej 7 Co. zapomnij!, w Sosnowcu hurtownia już od 2 dni świętuje i mają w d...klientów!, W „przeciętnym” sklepie ZAPOMNIJ!, ale wreszcie dorwałem rurem w hurtowni na Paderewskiego w K-cach /35zł!z 5% rabatem/.Termostacik kupilem w Inter Cars Sosnowiec –z oferowanych kilku firm polecili hitlerowski WAHLER jako najlepszy jakościowo /całe 61zł/. Niestety znajomy mechanik tez miał wszyćkich w d....i od Świąt świętuje!! Pewnie do połowy roku...??/oby nie!/.Ale przygotowany jestem..prawie..jeszcze silikonek, borygos czy inkszy prodiol i trochę warsztatu nad głową. Bogdan1