Poranek za kółkiem, czyli czego słuchamy w drodze do...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Większośc z Was zaczyna swój dzień od zajęcia pozycji za kierownicą swojego Hyundaia i włączenia jakiejś muzyki .

I teraz pytanie. Czego słuchacie w swojej pierwszej drodze z domu do pracy/szkoły/działki itp. lub co polecacie do posłuchania żeby się obudzić

Jako że jutro poniedziałek, a po weekendzie każdy na niego ochoczo oczekuje to coś na zrelaksowanie się za kólkiem:

Rammstein - Mein Teil

Czego słucham jadąc autem? To zależy od mojego nastroju.
Kasety nagrywam sobie sam. Najpierw przerabiam na płytkę CD-audio, a później automatycznie zgrywam BoomBox'em na kasetkę w kolejności jaką sobie zaprogramuję
Mam pełen zakres od arii operetkowych poprzez Bilińskiego, SavageGarden, techno, pop, rock, stare i nowe. Kasety są całe w jednakowym klimacie, tak więc wiele z nich wożę w schowku, a resztę w pudełku do kaset w bagażniku
Z powodu ostatnich, moich działań w pracy, coraz częściej, jadąc tam, włączam jednak Kazika coraz bliższe są mi jego teksty - prorok czy co?
Pozdro.

hmmm ja tak jak Pasja zależnie od klimatu

i rownież tak jak On mam duzy rozrzut od muzyki klasycznej do Rammstaina i Metallicy

za to jutro zaczne poranek od Puffa Daddy& Jimmy Page w utworku z filmu "Godzilla" pod tytułem "Come with Me" jak zwykle od 2 tyg , póxniej utwór nr 5 z tego CD czyli Sara Connor "Bounce"

aktualknie w aucie mam z 12 CD i co jakiś czas nastepuje zmiana

Wiadomo, co nastroj to cos innego.
Generalnie: Radio Pogoda, Rammstein (Heirate Mich!!!! oj chyba popularne! ) Nightwish, Disturbed (Voices!!!!!), Metallica (Fuel!!!!), Skin (Faithfulness!!!!), Black Sabbath (Paranoid!!!!) albo z innej beki: Edyta Geppert, Robbie Williams, klasyczna piosenka francuska.

Wystąpie z trochę innym repertuarem, lubie jazz i bles (Marla Glem, Chico Freemen, Eva Cassidy itp), poza tym moje najbardziej ulubione pozycje to Dire Straits, Supertramp, Yello, Sade. W następnej kolejności slycham wszystkiego. Każdy gatunek muzyki ma swoje porywajace kawałki i praktycznie słucham wszystkiego.

Oki, piszecie czego słuchacie ale mnie chodzi o JEDEN kawałek na poranek Wsiadasz do auta właczasz radio i zapuszczasz sobie...no właśnie co?

A tak poza tym to ja tak jak Bolls słucham wszystkiego co wpadnie w ucho A Artiro za Metallica - Fuel masz ogromnego browara Ale powiedz czy I Disapear nie jest równie dobre do jazdy ?

Ja tam z rana wole Fuel, I Disappear to tak na leniwa przejazdzke po pracy A rano wlasnie zapuszczam Rammstein (H.M., Engel lub Rammstein), czasem rozwesela mnie 'Big Girls don`t cry' z Dirty Dancing jak jestem wkurzony (ranna zmiana) to jakiegos Sadista albo Sphere`a zapuszcze... utwor dowolny

a ja slucham sobie rozglosni .. rmf fm, zet, hit fm, radiostacji i innych.. zalezy co leci

[ wiadomość edytowana przez: doogas dnia 2004-09-27 13:05:37 ]

A ja sobie wpadlem na forum...
A slucham przewaznie Hausu wokalnego...w drodze do szkoly Offspringa, wracajac Hausy...jak jade na laski to Hausy a jak do Mc Donaldsa to Godsmack i Disturbed...chyba ze po drodze jade na CPNa to wtedy slucham Hausow...oczywiscie wokalnych

A ja , przewaznie radyjko, RMF.

Radio Eska na slasku 99,1 fm

głownie radia, od kiedy auta pozbawiłem wszystkiego wew to i tak muzyka ledwo brzdęka

Radiostacja, Eska lub ZET

Ostatnio głównie radio Afera, od kiedy zmieniarka mi się rozklekotała. Zapodają tam głównie rockowe climaty i ogólnie są nonkomform - rozgłośnia studencka polibudy poznańskiej. Polecam: 98.6 MHz, przejeżdżając przez Poznań nie zapomnijcie przełączyć!
Ostatnio było o rozmnażaniu bocianów

Cytat:
2004-09-26 18:56:58, Tomi_Li pisze:
Oki, piszecie czego słuchacie ale mnie chodzi o JEDEN kawałek na poranek Wsiadasz do auta właczasz radio i zapuszczasz sobie...no właśnie co?

No to dzisiaj wsiadłem, włączyłem silnik i radyjko, wepchnąłem kasetę i poleciałoooo:
Coście sku... uczynili z tą krainą
Wiek XX
Ja tu jeszcze wrócę

Jutro chyba zmienię na jakieś religijne, bo ostatnio za dużo przeklinam
Pzdr.

Ja słucham najczęściej radia Planeta FM 95,10 i najlepiej po 18
Ci co sa w zasięgu "planety" to wiedzą o co chodzi

A ja zawsze rano słucham HARD CORA najczęściej BLOOD FOR BLOOD a potem zależy od humoru strego PUNK ROCKA (Moskwa, Dead Kennedys, Ramones itd) no i oczywiście WŁOCHATEGO. CZasami jeszcze wrzuce FREEDOM CALL (power metal) ale ogólnie musi to być ostra muzyka choć niekoniecznie

Ja słucham RMF bo nie mam możliwości słuchania kaset ani CD (, ale o 6.30 to jest generalnie wsio ryba byle sie obudzić i zdążyć do pracy )))))

jak jade na kacu do pracy to słucham RADIA MARYJA co by mi ktos alkomatu nie zapodał

Rano jak jadę do pracy to słucham tylko dźwięku silnika. Radio wyjmuję i nie opłaca mi się go zakładać na trasę długości 3 km. Tak niestety wygląda warszawska rzeczywistość...
Natomiast jak już gdzieś dalej się jedzie to słucham wszystkiego po trochu za wyjątkiem metalu i disco polo .

A ja słucham Dźemu Ac/dc no i kultu-)