Wahania mojej przyjaciółki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jestem szczęśliwą posiadaczką Omegi 2.0 16V automat. Mam pytanko, może ktoś temat przerabiał bo na forum nic nie znalazłam. Otóż moja przyjaciółka waha sie przy prędkości między 80-90km. Obroty falują między 2000-2500 i przez krotką chwilę nie pomaga mocniesze wciśnięcie gazu. Jakby się zawieszało? Sprawa nie jest bardzo upierdliwa bo występuje od czasu do czasu ale ostatnio chyba częściej. Nie wiem czy ma to związek z instalacją gazową? Gazownik twierdzi, że wszystko jest ok.

Pozdrawiam serdecznie Keja

Odpowiedzialna jest skrzynia biegów. Proponuje, zmien olej na Dextron III i filtr. Jak to nie pomoze (tak jak u mnie) to tak juz bedzie. Dokladniej, odpowiedzialne sa chyba elektrozawory (czy cóś takiego) w skrzyni.

[ wiadomość edytowana przez: Filipo dnia 2004-11-13 21:56:39 ]

[ wiadomość edytowana przez: Filipo dnia 2004-11-14 00:49:14 ]

Witam
U mnie taka sytuacja dzieje sie miedzy 40- 50 ale u mnie za niedługo wylatuje aftomat i bedzie spokój
pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: arvax dnia 2004-11-14 00:34:19 ]

Cytat:
Obroty falują między 2000-2500 i przez krotką chwilę nie pomaga mocniesze wciśnięcie gazu. Jakby się zawieszało?

a tak samo się zachowuje autko na benzynie? Jeżeli tak to przyczyna, trudna do znalezienia na odległość (może być i skrzynia), a jeżeli nie - to ja miałem takie objawy i skończyło się na wymianie instalacji gazowej, regulacje nie pomagały. Dokładnie to wyglądało to tak:
Jak przyspieszałem od zero to wszystko było OK, gdy ustabilizowała się prędkość w okolicach 90 km/h (tak ok 2000 obrotów) i dodawałem gazu delikatnie, samochód nie przyspieszał tak jakby nie miał mocy, po przekroczeniu 2500 wszystko wracało do normy. Na benzynie tego nie było.