| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-11-14 12:03:07 więc tak jako że stałem sie posiadaczem alu michy , jest tam miejsce na podłaczenie czujnika temp oleju , jedyny czujnik jaki tam podpasował to czujnik temp wody z poloneza , dfa , uno , cc , do wszystkich tych aut jest taki sam wskaźnik dopadłem z poloneza , tutaj zaczyna sie problem ponieważ nie wiem jak to ma być podłączone natomiast z czujnika jest tylko jedno wyjście
![]() |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-11-14 12:18:44 Skoro alumnium był odalej w przewodach to proste ze przewodzi dobrze prad.
Prowadzisz kabel od miski czujnika do wyjscia we wskazniku - ja mam z cc wiec tu niepomoge. U mnie dodatkowo było wyjscie na plusa i munusa który podłaczyłem z deski. Czasami jest jeszcze 4 weyjscie na podswietlenie jak np w tych od łady. Aha to 130 bez sensu bo temp dochodzi i do 140 czesto ... zwłaszcza ze sie scigasz w kjsach . |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2004-11-14 12:27:09 z tego co pamietam to w 1 miejscu czujnik, a dalej zasilanie - plus i minus gdzies z deski np. jeden kabelek tylko podlaczasz do czujnika, nie ciagniesz nic innego ! u evilone w moim silniku to sie sprawdzilo, jak chcesz to sie odezwij do niego. |
blade87 F&F Wolny Słuchacz :) Alfa romeo 155/ E 21 ... GDAŃSK | 2004-11-14 12:49:19 a do zwykłej miski ? słyszałem o patencie przec bagnet ... miarke oleju /widizałem nawet na allegro komplet z wskaznikiem ... |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2004-11-14 12:55:14 do zwyklej miski - rozwierc korek i wklej czujnik - sprawdzone, dziala p.s. sprawdz metoda prob i bledow gdzie czujnik gdzie zasilanie - najwyzej dziwnie sie wychyli (za bardzo) i tyle. podlaczaj na lekko rozgrzanym silniku. nam sie tak udalo, pozdrowionka czekam na fotki p.s.2 Nitro jak tam lancia [ wiadomość edytowana przez: cypherius dnia 2004-11-14 12:56:48 ] |
blokus PF126p Sieroszewice | 2004-11-14 15:46:03
ja bym to tak podlaczyl ew jak cos bedzie zle to odwrotnie + i mase. |