Wycena

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zwracam sie z prosba o wycene mojego auta ile byscie wzieli za niego bedac na moim miejscu.
zdjecia sa na mojej stonie - o tu

nie ma nikogo kto sie wypowie?

A czy ta laska na jednym ze zdjęć jest jako załącznik?

a czy borek Vadera do bonus do fiata?

chodzi o kanta tylko i wylacznie

Hmmm w sumie ciężko powiedzieć.
Jak dla mnie, autko to ma swój specyficzny styl, może Muscle Car rodem z Ameryki to nie jest, ale opony,felgi czy brewki przednich świateł jakoś mi do takich aut nawiązują.
Nie wiem jak wygląda sprawa mechaniczna?
Widać też wniecenie na tylnim błotniku.
Moim zdaniem autko może być warte ok 1500zl.
Pocieszającym i nie, faktem może być to iż autko jest przeważnie tyle warte ile ktoś za nie chce zapłacić.
Z moje strony to wszystko.
Pozdrawiam.

Cytat:
2004-11-15 12:39:29, Lajka pisze:
Hmmm w sumie ciężko powiedzieć. Jak dla mnie, autko to ma swój specyficzny styl, może Muscle Car rodem z Ameryki to nie jest, ale opony,felgi czy brewki przednich świateł jakoś mi do takich aut nawiązują. Nie wiem jak wygląda sprawa mechaniczna? Widać też wniecenie na tylnim błotniku. Moim zdaniem autko może być warte ok 1500zl. Pocieszającym i nie, faktem może być to iż autko jest przeważnie tyle warte ile ktoś za nie chce zapłacić. Z moje strony to wszystko. Pozdrawiam.

techniczna strone jest jak najbardziej ok hamule sa po wymianie klockow , tarcze sa eleganckie no nowki nie sa ale maja spora grubosc, tloczki hamulcowe sa nasmarowane pasta, wiec i reczny jest. opony nowki kupione w wakacje felgi byly restaurowane tez w wakacje, jest dwuletnia instalacja gazowa, nabierzaco wymieniane filtry, polaczenia blach byly zasmarowane guma uszczelniajaca przed lakierowaniem, skrzynia 5 biegowa remontowana 2 lata temu chodzi extra, most wymieniony tez 2 lata temu, zdrowa podloga, lampy przednie H4 xenon blue laser light, lusterka kupione w canadzie 2 letnie, w wakacje robiona konserwacja zewnetrzna wewnetrzna 2 lata temu w te wekacje poprawki.

Cytat:
2004-11-15 12:49:24, kalpataru pisze:
...lampy przednie H4 xenon blue laser light...

sorry, nie moglem sie powstrzymac

Cytat:
2004-11-15 12:51:14, BolimA pisze:
sorry, nie moglem sie powstrzymac

co na to poradze tak pisalo na opakowaniu do tego 10 euro kosztowaly ale fajnie jasno swieca

w canadzie, hehe, powiadasz. to nie podniesie ceny. ani to klasyk ani oryginal. wszystkie bajery moga podobac sie tobie, ale nie nowemu wlascicielowi. 1000. sory.

Jeżeli tylko i wyłącznie o kanta to bez tego załącznika niewiela weźmiesz .

A tak poważnie to widziałem podobnego tyle ze srebrnego (i z pewnych źródeł wiem że też starannie dopieszczonego) kredensika jak twój i gość chce za niego 2900. Ale powiem szczerze jest to cena nierealna. Każdy woli już raczej kwadratowego golfa (II) niż kanta a niestety jest w czym wybierać przeszło pół miliona wwiezionych aut z zagranicy. Jeżeli nie musisz go sprzedawać to lepiej tego nie rób bo tylko na tym stracisz. Prywatnie myśle że mógłbyś przykleić kartkę z ceną 2000 i uwzględnić jeszcze coś do spuszczenia.

Cytat:
2004-11-15 12:54:20, PACAN pisze:
w canadzie, hehe, powiadasz. to nie podniesie ceny. ani to klasyk ani oryginal. wszystkie bajery moga podobac sie tobie, ale nie nowemu wlascicielowi. 1000. sory.

zawsze te bajery mozna zdemontowac bo nowy wlasciciel ktoremu by sie nie podobaly pewnie zastapilby je zwyklymi

A tak na marginesie to jak ci wlazło radio do konsoli PN. Obciołeś radio czy wywaliłeś nagrzewnicę?

Cytat:
2004-11-15 12:58:09, kwix pisze:
Jeżeli tylko i wyłącznie o kanta to bez tego załącznika niewiela weźmiesz . A tak poważnie to widziałem podobnego tyle ze srebrnego (i z pewnych źródeł wiem że też starannie dopieszczonego) kredensika jak twój i gość chce za niego 2900. Ale powiem szczerze jest to cena nierealna. Każdy woli już raczej kwadratowego golfa (II) niż kanta a niestety jest w czym wybierać przeszło pół miliona wwiezionych aut z zagranicy. Jeżeli nie musisz go sprzedawać to lepiej tego nie rób bo tylko na tym stracisz. Prywatnie myśle że mógłbyś przykleić kartkę z ceną 2000 i uwzględnić jeszcze coś do spuszczenia.

wiadomo ze nie mozna wziac tyle ile sie wlozylo w auto to oczywiste rowniez ze sprzedajac sie straci. I wlasnie odkryje moze karty moje pytanie co do wyceny padlo jak mi w ubezpieczeniu naliczyli wartosc szkody na ponad 3 tys zl ( chodzi o uszkodzenie tylu ) i wzieli kurde pierwsza lepsza oferte sprzedazy kanta z jakiegos ogloszenia i powiedzieli ze moje auto do kasacji bo wartosc szkody przekracza jego wartosc i ze wyplaca 1400 zl i ze moze go sobie sprzedam za 800 zl normalnie mnie szlak trafil.

Cytat:
2004-11-15 13:01:05, kwix pisze:
A tak na marginesie to jak ci wlazło radio do konsoli PN. Obciołeś radio czy wywaliłeś nagrzewnicę?

nic nie przerabialem troche ciasno z tylu ale siedzi

Cytat:
2004-11-15 13:01:05, kwix pisze:

jedynie mialem problem z dlugoscia kabli do przelacznikow
no i musialem wymienic dolna czesc obudowy gdzie sie miesci wiatrak ze wzgledu na mocowanie linki sterowania dolnym nawiewem i wymienic linke na dluzsza do ciegna nawiewu zimnego powietrza oraz zrobic mocowanie gorne konsoli

rozumiem twoj bol. za moj po totalnej blacharce z tylem i drzwiami do zrobienia, grocki z przodu, 2.0 lpg, wnetrze troche od lady nikt nie dalby mi wiecej niz 2000. za tyle go kupilem 2 lata temu i wpakowalem przez ten czas ponad 4000, wiec moge go sprzedac dobremu koledze za 1500 majac swiadomosc, ze bedzie z niego sie cieszyl i dbal o niego, moge go zostawic i zrobic z niego kwietnik albo dalej ladowac kase. nie mam wyboru. posiadanie fiata 125p to naprawde droga impreza, hehe!

Cytat:
2004-11-15 13:09:37, kalpataru pisze:
jedynie mialem problem z dlugoscia kabli do przelacznikow no i musialem wymienic dolna czesc obudowy gdzie sie miesci wiatrak ze wzgledu na mocowanie linki sterowania dolnym nawiewem i wymienic linke na dluzsza do ciegna nawiewu zimnego powietrza oraz zrobic mocowanie gorne konsoli

A do wymiany linki zimnego powietrza wyjmowałeś nagrzewnicę czy ręka wąż?

A co do OC to musiśz wiedzieć jedno. OC jest obowiązkowe i NIE JEST powtarzam NIE JEST to po to aby tobie było lepiej tylko towarzyszom ubezpieczeniowym.

Cytat:
2004-11-15 13:32:36, kwix pisze:
A do wymiany linki zimnego powietrza wyjmowałeś nagrzewnicę czy ręka wąż?

fakt na smierc zapomnialem, wyjmowalem cala obudowe nagrzewnicy, ale najpierw wyciagnalem nagrzwnice musialem to rzobic bo mialem popekany waz i istnialo ryzyko iz wkrotce mialbym plyn chlodniczy w kabinie. Wdaje mie sie ze do wymiany linki wystarczy tylko wyciagnac sama nagrzewnice - ja wyciagnalem calosc bo przy okazji moglem wybrac nieczystosci z ukaldu wentylacji (liscie itp) Nagrzewnice trzeba wyciagnac inaczej sie nie do miejsca gdzie linka jest przymocowana. Wiadomo jak sie wyciagnie calosc obudowe tez jest latwiej. Linke do sterowania zimnym powietrzem mozna dac od ssania pasuje, wystarczy zdjac ten uchwyt i odpowiednio skrocic drugi koniec. Najgorzej jest z kablami umnie byly i sa za krotkie po za tym ja mam 6 przelacznikow a na konskoli sa miejsca na 4 wiec dwa obecnie luzem mi wisza obok konsoli.

Cytat:
2004-11-15 13:13:27, PACAN pisze:
fiata 125p to naprawde droga impreza, hehe!

Ja swojego 125p dostałem za darmo,władowałem w najbardziej optymistycznej wersji 3 tys,sprzedałem za 1tys takie sa realia.
Wszystko robione oczywiscie po najmniejszych kosztach.