Gdzie zrobic glowice ?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jesli wiecie kto robi glowice tzn gniazda zaworowe i wieksze zawory,
za kazde info wielkie dzieki.
Ja mozecie to dajcie namiary nr,tel czy adres.

Kup auto-giełde i napewno będą ogłoszenia typu "regeneracja głowic" i tam pewnie podejmą się czegoś takiego.

Danio

mikron,ul cystersow

Ja mam do sprzedania z zaworami od SC i ciachniętą 4,2mm

Koszt?? Spory.......Około 300zł

Na simona uwazaj bo nerwowy.
I wysyłajac sesemesa daj wyraznie swoja ksywe bo potem okaze sie ze dałes pul... i wyjdzie ze wysłał mu czuczu

a na powaznie to mysle ze ta simona jest warta ceny jezel isie nei znasz a odczuwalnie ci polepszy prace silnika.
Tylko do tego trzeba by od gariego kupic tloki z łezkami ...

Chlopaki ja tylko chce sie dowiedziec gdzie to robia i dobrze bo glowice mam od pandy i chce ja zrobic to co sie da bo jest mega wytrzymala. Taka zwykla to ja mam
Acha i najlepiej jesli jest to krakow albo slask
Ale dzieki za wszystko i pozdro

Och Czuczu Wiesz przecież, że ktoś się podszywał pod Ciebie i słał esy pod twoją ksywką. Stąd też owa odpowiedź

Ja do swojej głowicy nie musiałem łezek robić w tłokach Faktem jest, że jeszcze seria wałek w silniku siedzi

tak jak poochaty pisze Kraków ul. Cystersów za kład "MIKRON"
ale czasem w ch... robią i przekonal sie o tym np mountez...
ale w Krakowie jest to chyba najbardziej znany zakład
Ja oddałem im cylindry do szlifu i wszystko ładnie wyglada...

Też ostatnio robiłem kilka rzeczy z glowicą w Mikronie i póki co jestem zadowolony, ale gośc momentami mnie zaskakiwał, np.:
patrzy na moją głowicę, ogląda resztkę rowka, który ma odprowadzać spaliny i pyta: "a to sobie sam pan zrobił ?? ".

Cytat:
2004-11-14 18:58:22, simon_pg pisze:
Ja mam do sprzedania z zaworami od SC i ciachniętą 4,2mm Koszt?? Spory.......Około 300zł

Od SC powiadasz? Może jeszcze od SC900, z trzonkami 7 mm?

w 1.1 / 1.2 sa zawory 6ki bodajze

ja najbardziej polecam zakład tokarski w Raszowej (woj. opolskie - koło góry św Anny) robi tam znakomicie pan Krystian Ż. szczeze go polecam, mi juz w wielu przypadkach uratował zycie. ma niesamowita precyzje i zna zie na zeczy ostatnio planowałem głowice i gniazda zaworowe z zawrami, wyszło mnie to 150zł plus dorbny rabacik

Szczerze mowiac simon duzo za nia chcesz. skad zdobyles glowice od pandy ?? i za ile jesli to nie secret ??

Słuchajcie Krzemowy i Zoltarku a jakiej średnicy są grzybki owych zaworów i jakie mają zapięcia?? Średnicy trzonka nie mierzyłem bo nie pomyślałem by to sprawdzić. Sprawdziłem średnicę samego zaworu i wiem, że jest to jeśli pamiętam 36,5mm Resztę sprawdzę przy okazji

Owszem drogo, ale cóż za darmo też nie oddam

Największe zawory z SC jakie znalazłem mają grzybki o wymiarach 31.5/27.3 mm. Więc jak masz w tej głowicy zawory z SC to masz suuuper tuning

No to rewelacja Cieszę się, że są jeszcze większe

dzieki chlopaki za info.
Gowice zdobylem na szrocie w trzebinii jakos przypadkowo kumpel mi powiedzial a dalem 100 ze wszyskim obudowy itp podobno cena super.
jak dobrze pojdzie to bede mial jeszcze jedna ale gołą
Jak cos to dajcie nr. tel do warsztatow zebym sie mogł skontaktowac. w
wielkie dzieki jeszcze raz

to troszenke przeplaciles. ja dalem 40zl. mialem do wyboru zwykla serie czy splanowana 3mm tez za 40zl. ja mam ssaki z cc z tym ze one nie sa z cc tylko z jakiegos diesla ale wymiary maja cc 35mm

tzn.miales do wyboru zwykla niesplanowana i zwykla splanowana tak?bo my tu rozmawiamy o glowicy z pandy i wcale to nie jest przeplacona cena za nia

Poochaty to nie jest od pandy tylko BAMBINO jeden dolot na zwykly gaznik, ma swoje lata ale 3ma sie dobrze dlatego chce ja zrobic
i zobaczyc czy byl sens