MotoNews.pl

Gaz do bmw e-36 2 litry 24v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!chciałbym założyć gaz do mojej bmw e-36 320 24v.słyszałem ze p[otrzebny jest mi kolektor ssacy metalowy,bo w standarcie jest plastikowy a na plastikowym gaz moze strzelac.prosze was o opinie na temat gazu w tych silnikach i jezeli ktos ma na sprzedac taki kolektor ssący to rowniez prosze o kontakt.pozdrawiam i z gory dziekuje))

Ja odpowiem tak, do tego autka założyć trzeba tylko i wyłącznie wtrysk gazu !!! a wtedy kolektro może pozostać jaki jest. Koszt ok 4000zł.

witam
ja miałem 520i, z takim silnikiem na gazie i nie była to instalacja z wtryskiem.
Jeżeli chodzi o kolektor to jest on plastikowy tylko że jest to bardzo twardy plastik nie tak jak np. w skodzie octavi 1.6.
u mnie instalacja była tak założona że po zgaszeniu auta silnik sam się urochamiał (następuje wypalanie gazu pozostowianego w cylindrach)
koszt takiej instalacji ok.2000

NA BMW 318is się ni ciepe

Witam. z tego co wiem jeśli zmienisz kolektor zmienią się parametry dolotu a tym samym silnika. bo chyba te kolektory(metalowy i z tworzywa) trochę się różnią bo ten drugi był tylko w trójkach. Jeśli masz ok 4000 zł na gaz to polecam sekwencyjny.mam taki osobiście w 320i i jestem zadowolony.Spalanie 10l/100km i jeździe mieszanej.masz pewność żę nie strzeli. i pozostaje Ci tylko.... BMW radość z jazdy

Cytat:
2005-11-14 23:13:29, JacekCBR pisze:
Witam. z tego co wiem jeśli zmienisz kolektor zmienią się parametry dolotu a tym samym silnika. bo chyba te kolektory(metalowy i z tworzywa) trochę się różnią bo ten drugi był tylko w trójkach. Jeśli masz ok 4000 zł na gaz to polecam sekwencyjny.mam taki osobiście w 320i i jestem zadowolony.Spalanie 10l/100km i jeździe mieszanej.masz pewność żę nie strzeli. i pozostaje Ci tylko.... BMW radość z jazdy

myslisz ze koles ktory zadal to pytanie w listopadzie 2003 jeszcze wroci do tego tematu ? daj sobie spokoj z grzebaniem w archiwum, mamy aktualnie wazniejsze tematy i problemy na forum ;]