MotoNews.pl
1 Plyta do czyszczenia CDROOM"u (70727/228) - PT

Plyta do czyszczenia CDROOM"u

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej ma ktos z was cos takiego jak plyta do czyszczenia napedy cd?? To wyglada prawie jak zwykla plytka. Bylbym wdzieczny za pomoc, albo moze wiecie kto trudni sie w stalowej naprawa takich zeczy, prawdopodobnie rozstroil lub zabrudzil sie laser

ja mam płytke czyszcząca cd-romy

Czarus nie polecalbym tego, tak cdromy jak cdplayery np we wierzy autku strasznie niszczy, zreszta to samo robia kasety czyszczace. Najlepszejszym wyjsciem jest po prostu rozlozyc cd rom i samemu poczyscic, najlepiej sprezonym powietrzem w sprayu i benzinka. Kiedys byl taki jeden ziom w stalowej co robil to perfekcyjnie i za grosze, ale gdzies sie teraz zamelinowal i pije

ja mialem kiedys problem z zabrudzonym cdromem i kupilem sobie plyte do czyszczenia i tak pomogla ze po pewnym czasie zmienilem cdrom bo musialem go co kilka dni czyscic

Plyty czyszczace to syf (niszcza tylko soczewke). Ja zawsze soczewke czyszcze wacikiem i spitytusem i czyta super.

Heh no bo nie moze byc inaczej . Jak kilka zdziebkow nylonu przyklejonych do plytki jest w stanie wyczyscic soczewke laseru? . Przy tej predkosci to moze co najwyzej porysowac powierzchnie . Jeden wielki kicz. Najprosciej zrob Czarus tak jak Rapcio pisze, tylko nie jakims ruskim spirolkiem .

Cytat:
2004-11-18 10:01:02, _Gallus_ pisze:
Heh no bo nie moze byc inaczej . Jak kilka zdziebkow nylonu przyklejonych do plytki jest w stanie wyczyscic soczewke laseru? . Przy tej predkosci to moze co najwyzej porysowac powierzchnie . Jeden wielki kicz. Najprosciej zrob Czarus tak jak Rapcio pisze, tylko nie jakims ruskim spirolkiem .

Tylko najpierw nalej na wacik , a pozniej wypij zeby ci nie zabraklo

Hello. No wlasnie ma wpasc do mnie Jurji, kolega z ukrainy. I ma przyniesc MALE co nieco.Nie wiem jak tosie skonczy, ale czyje ze jutro wystarczy ze chuchne na ta soczowke a ona sie rozpusci...

zycie studenckie jest niezmiernie ciezkie i nieobliczalne, w dodatku mozna sie nabawic czestych zanikow pamieci

Cytat:
2004-11-18 13:55:18, USA1 pisze:
zycie studenckie jest niezmiernie ciezkie i nieobliczalne, w dodatku mozna sie nabawic czestych zanikow pamieci

Nawet Czarus nie wiesz ile masz w tym racji, to ciezka i mozolna praca, ale no ktos musi sie podjac tego wyzwania i musimy zmagac sie z tym wszystkim... Swiat powinien wiedziec o takich malych bohaterach...

Raz wyczyscilem taka wlasnie plyta laser w zmieniarce na plyty i niestety lase szlak trafil ,