Zapytanie do turbo ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemano mapytanie co do turbiny w s-coupe czy 2 modele wystepujace w tych modelach czy nie stanowi problemu zalozeni tyrbiny z silnika 85KW do silnika 84 KW czy ktos posiada tak wiedzie i chcical by sie nia podzielic.Prosze o kontakt albo odpowiedz na forum.

mam pytanie w sprawi hyundaia s-coupe czy jest mozliwe dostac silnik (blok,wał,misa olejow) silnik na turbinie,85KW.mam jeszcze jendo pytanie czy te silniki na turbinie ba so dwa rodzje silnikow na turbinie o mocy 84 KWi 85 Kw czy ony sie ruznia czym czy turbina z tego o mocy 85kw podejdzie do silnika o 84kw.czy ruznica tylko polega na roznicy turbiny ??.Prosze o odpowiedz jak najszybciej na maila bubumis@wp.pl lub gg 3447757

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2004-11-16 23:42:22 ]

troce niezrecznie sformuowane pytnko,ale ok-zrozumialo sie o co chodzi .Nic mi nie wiadomo o dwoch modelach uturbionych silnikow scoupe.Wiem ze byl jeden mode silnika alpiny ,wiec podane przez ciebie moce silnikow to moze prasowe dane,bo roznica rzedu 1kw -troche nie chce mi sie w to wierzyc zeby istnialy dwa silniki

w moim co najmniej kilkuletnim zainteresowaniu hyundaiami i mitsubishi, nie spotkałem się z tym że silniki do scoupe mają 84 i 85KW, zawsze spotykałem się z 85, różnica może wynikać z wypuszczania samochodów na różne rynki i stąd zmiana oznaczeń ze względu na stawki podatkowe, ochronę środowiska (Kalifornia USA) itp, jestem przekonany że jest to ten sam silnik, może różnić się np filtrem powietrza czy elektroniką, ale mechanicznie są takie same, sam np miałem ponego 1.5LS który wg danych katalogowych miał 72KM, a na fakturze przy zakupie nowego samochodu w salonie było wpisane 77KM

popatrz sobie na allegro wczoraj widziałem silnik (1.5)za 900 zeta z przebiegiem podobno 100 tys. świeżo przyciągnięty z belgii i
zestaw turbo z jakąś wzmocniną turbiną też był niedawno
pozdrawiam daar

[ wiadomość edytowana przez: daar dnia 2004-11-17 17:48:57 ]