| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-08 17:07:43 nie wiem jak macie zamontowany grzybek ja mam w dolnej połowie od strony lampy ale zahacza o rurkę od wlotu rezonatora którego nie ma druga sprawa ze ta rurka jest zaklejona izolacja od przodu i powietrze ma wlot tylko od strony tam gdzie powinien być rezonator następna rzecz od górnej części filtra idzie rurka w stronę pasażera i tez jest zaklejona izolacja ze strony wlotu i wylotu przelot jest tylko z filtra do silnika co wy na to?? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-02-08 17:16:46
chcesz powiedziec, ze masz grzybek zamontowany na dolnej częsci obuowy filtra powietrza?? toż to idiotyczne... grzybek nie moze znajdowac się pod filtrem powietrza ja zamontowałbym min. dwa grzybki - jeden na górnej puszce filtra, drugi na rezonatorze. jesli chcesz miec tylko jeden to zamontuj na górnej puszce. |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2007-02-08 17:31:43 Ja mam zamontowny grzybek na puszce filtra na przedniej sciance (na przeciwko wylotu rury do kolektora). Oczywiście w deklu a nie w jej dolnej części. Montaż u góry jest również bez sensu bo maska ogranicza uchylenie grzybka.
Ja oprócz grzybka mam dodatkowo założone gwizdki i pierścień z klapką. Wiem pozom zabezpieczeń paranoiczny ale i tak już dwa razy grzybek sie otwierał (klapka ma spore opóżnienie), co uratowało mi puszkę. |
desperos Klubowy Weteran ![]() Volvo V70 II Lublin | 2007-02-08 19:01:29
eheheh zwlaszcza,ze teraz sie jezdzi na Pb |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-08 19:39:51 u mnie nie wiem jak bym kombinował nie da się zamontować w górnej części nie ma miejsca może mam za dużego grzybka, a co z tymi pozawijanymi wylotami? |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-02-08 19:56:47
Ja będziesz dalej tłumaczył w ten sposób , wyjdzie na to że masz grzybki antystrzałowe jeden w tłumiku środkowym , a drugi na tylnej kanapie ...
Jedyne co Cię ratuje to ...FOTO ! |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-02-08 22:11:49 Popieram DJ'a i Qbaja. Dobrze ustawiona instalacja+ dobry układ zapłonowy i ni ma prawa strzelać.
|
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-02-08 23:31:08
suzi nigdy![]() |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-08 23:37:40
rurki były pozaklejane izolacja w zaznaczonych miejscach a grzyba tak mi kazali zamontowac ale moim zdanie to kicha nierealna |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-02-08 23:52:16 ciekawe po co rezonator zakleili wywal tego grzyba wyreguluj instalke i jezdzij jak czlowiek |
rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2007-02-09 09:52:52
widocznie nie trafiłeś na trefne _nowe_ świece lub przewody... |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-09 16:11:25 ja mam ta duża a tych małych nie idzie kupic!! |
maskekk Pzn | 2007-02-09 18:40:02
Czyli na PB |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-10 13:56:36 dzis pojechałem do mojego mechanika i okazało sie ze strzela i bedzie strzelac bo jest zle załorzony gaz i jakas koncówkabiore sie do pracy |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-02-10 16:32:23
co znaczy zle zalozony gaz? nie ma takie rzeczy w instalacji ktore jnie mozna by bylo w prosty sposob poprawic..wiec ow mechanik powinien po prostu skorgowac bledy instalatorow jezeli faktycznie takie sa a nie owic ze bedzie strzelac..no litosci |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-02-11 00:35:36 nie oto mi chodziło ale mogę powiedzieć ze jak tylko powiedziałem co się dzieje wziął się do pracy choć nie jest gazownikiem jak byłem u gazownika to postał 10 min i kazał naprawę gazu zacząć od wymiany całego układu wydechowego i jak wymienię to mam przyjechać mój mechanik poustawiał mi gaz a ja reszte przerabiałem w domu
fotka 1 przedstawia jak był podłączony dopływ gazu
fotka 2 w poszczegulnych zaznaczonych miejscach 1 tu był grzybek po kupnie auta dotego plastikowy po 1 szczale wbił sie w maske 2 po piatkowym wyszczale wyrwało mi sade 3 tak miałem zamontowany przewód ze podczas jazdy czyscił mi silnik
fotka 3 to cos było zamontowane dziurkami w strone filtra a nie kolektora
juz załorzyłem grzybka tak jak powinien byc czujnik tez przewody pusciłem prawidloowo ten pierscien tez fota jutro (a co do czystosci silnika to po tym jak mi wysadziło pojemnik z płynem chłodniczym ale nie idzie tego zczyscic) |
tomtu PRIMERA GT łódź | 2007-02-11 00:44:40 Dużo zależy chyba od warsztatu zakładającego inst.
Ja mam od 9lat i nigdy nie strzelało. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-02-11 01:16:13 markon..najmadrzejsze co mozesz zrobic to wywalic natychmiast ten mikser wywal ten mikser i zaloz mikser tuz przed przepustnica...i twoje problemy sie skoncza co za ciul jeden ci to zakladal to ja nie wiem szkoda ze w ogole tego miksera przed filtrem powietrza nie zalozyl
albo jak wolisz..przesun ten mikser tuz do samej przepustnicy..a dziure w przewodzie czyms zalep..choc najlepiej by bylo wymienic ten przewod
a w ogole..to gdzie jest reduktor i co to jest to czarne co widac na tle pokrywy kolektora wylotowego? na 3 zdjeciu najlepiej widac |