Alarm fabryczny w Omedze B MV6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pewien problem. Kupiłem ostatnio omege z fabrycznym alarmem ale mam z nim problem. Po pierwsze wskażnik działania alarmu który powinien świecić przy uzbrajaniu cały czas miga. Czytałem w instrukcji że jest to spowodowane jakąś usterką. Po drugie niemogę znależć syreny od alarmu. A po trzecie czy ktoś moze wie jak to zprogramować?? Czy w fabrycznym alarmie do sterowania wystarczy sam kluczyk czy powinien być osobny pilot którego być moze nie dał mi sprzedający??

Witam!

Ja mam tak (jeśli chodzi o alarm fabryczny):

1. Alarm jest sprzężony z pilotem od centralnego zamka. Jedno naciśnięcie zamyka dzwi, drugie naciśnięcie rygluje zamki i uruchamia alarm.

2. Dioda miga tylko przy uruchomionym alarmie.

3. Alarm ten nie ma oddzielnej syreny jest on podłączony do klaksonu

Pozdr

Dzień dobry ... v Witam ... v co tam jeszcze...

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Ale problem jest w tym że jak raz nacisne to się drzwi zamykaja a jak drugi raz to się otwierają. A do czego może być taki mały drugi przycisk na kluczyku tak na bocznej krawędzi... I dzięki za odpowiedź.

1. Naciskasz przycisk na pilocie - zamyka sie centralny zamek i uzbraja alarm
2. jesli w ciagu 15sek. wcisniesz maly pipek z boku pilota - rygluja sie zamki - nie mozna ich otworzyc od wewnatrz
3. podczas uzbrajania sie alarmu doida w samochodzie swieci sie, potem jesli wszystko jest ok, miga sygnalizujac prace alarmu
4. syrena alarmu nie jest podlaczona do klaksonu standardowego. Jest oddzielny klakson ukrytu obok silnika wycieraczek, pod podszybiem, z lewej strony (od kierowcy)

naciśnij i przytrzymaj. Co prawda niemam fabrycznego alarmu, ale rygle działają

Cytat:
2004-05-07 14:29:37, stapoz pisze:
2. jesli w ciagu 15sek. wcisniesz maly pipek z boku pilota - rygluja sie zamki - nie mozna ich otworzyc od wewnatrz

Mozna otworzyc. Trzeba tylko uzyc wiecej sily (nic sie nie psuje). Ryglowanie ma zopobiec ewentualnemu otwrciu "na blache".

Czy ktos ma może instrukcje programowania fabrycznego alarmu w Omedze????

Odzielny.
A w wersji na rynek brytyjski ma ona własne zasilanie.
JaC

Cytat:
syrena alarmu nie jest podlaczona do klaksonu standardowego. Jest oddzielny klakson ukrytu obok silnika wycieraczek, pod podszybiem, z lewej strony (od kierowcy)