Okladziny sprzęgła do Essi1.3-jednopunkt "96

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Czy ktos moglby mi pomoc i podac srednice wewnetrzna okladzin sprzegla do Essi 1.3dm3-jednopunkt? Chcialbym odswierzyc tarcze sprzegla (ktore niezadlugo mi padnie) okladzinami od Poloneza. Srednica wewnetrzna tych ostatnich wynosi 137mm. Z gory dziekuje.

nie mam pojecia jakie sa tam okladziny ale podniose watek - moze ktos wie

Wiesz czy to sprawdzi się w essim nabijana tarcza nie lepiej kupić nową , czy za chwilę znowu rozbiórka nie bedzie.

Z pewnoscia lepiej kupic nowa tarcze, a jeszcze lepiej cale sprzeglo. Niemniej jedak tym razem chce sprobowac nabic te tarcze. Moim zdaniem dobrze zrobione powinno starczyc na jakis czas...

W polonezie nabijanie mi się sprawdziło było ok może w essim też da rade napisz jak zrobisz bo też mam tarcze do wymiany.Sprawdze w ksiązce srednice tarczy w mk4 z silnikiem 1.3 powinno byc to samo.

Bingo - w okladzinach od poldka pasuja nawet otwory pod nity. Jedyna modyfikacja jaka trzeba zrobic to zdjac niecale 5 mm srednicy zewnetrznej tak aby zjechac z 200 do 190 mm. Ceny okladzin od poldka (2szt): 26PLN. Tarcza sprzeglowa kompletna: ok 130PLN. Niedlugo sprawdze jak to wyglada w rzeczywistosci.