Popychacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
słychać w moim 1,6 16v popychacze-czy numer z płukaniem silnika jakimś "engine flush" lub tym podobnym świństwem pomoze chociaż trochę??

Na pewno nie pomoże tyko pogorszy. Rozszczelnisz silnik!

patrząc z drugiej strony to pomoże bo będziesz musiał je wymienic i przy okazji moze jakis małyremoncik

I bedzie sie swiecił ale od srodka

fajne chłopaki mają silniki co się na nagarze trzymają.
Serio się pytałem-robił to ktoś kiedyś??

na popychacze takie plyny nie pomoga

jest srodek liqumolly do hydrauliki i z wlasnego doswiadczenia wiem ze pomaga

Mam taki silnik jak ty i też któryś klekocze. Strach pomyśleć jak przyjdą mrozy - wstyd jeździć. One są poprostu zużyte, nie sprzężynują, jak wyjmiesz to będziesz widział. Żaden środek w tym nie pomoże.

Cytat:
2006-09-25 11:25:44, ari10 pisze:
słychać w moim 1,6 16v popychacze-czy numer z płukaniem silnika jakimś "engine flush" lub tym podobnym świństwem pomoze chociaż trochę??

ppychacze to Polcy w Anglii, a laski ( dźwignie ) popychaczy tooo inna sprawa

liquimolly już przerobiłem - ni chuchu nie pomogło-problem w tym że motor w moim aucie został kiedyś pozbawiony wody,a jechał jeszcze parę kilometrów więc się zagrzał za bardzo i chwyciło pierścienie ,wypier... uszczelkę spod głowicy, itp. zanim to zrobiłem to musiałem dolać jakiegoklwiek oleju żeby dostać się jakoś do domu a że uciekał przez wydech to dolewałem szajsu i myślę że to może przez to się pozacierały popychacze albo jakiś nagar taki czy jeszcze coś innego się stało i może właśnie płukanko tym wynalazkiem pomoże????

Cytat:
2006-09-25 11:25:44, ari10 pisze:

w popychaczu w środku jest mała spręzynka, jak ci pęknie spręzynka to popychacz zaczyna stukać (jak wymieniałem popychacze to akurat rozebrałem ten stukający)

Na forum scorpio przerabiano preparat o nazwie Xeramic podobno rezultaty bdb