MotoNews.pl

Zarowka od swiatel pozycyjnych - jak ja wykrecic ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moze mi ktos powiedziec jak wykrecic zarowke od swiatel pozycyjnych.
Wyjalem ja z klosza ale za cho..re nie moge jej wykrecic z tego plastiku w ktorym jest zamontowana .
Czy jest ona tam wciskana czy wkrecana?

Pozdrawiam

Cytat:
2005-10-22 20:44:52, Dudus pisze:
Moze mi ktos powiedziec jak wykrecic zarowke od swiatel pozycyjnych. Wyjalem ja z klosza ale za cho..re nie moge jej wykrecic z tego plastiku w ktorym jest zamontowana . Czy jest ona tam wciskana czy wkrecana? Pozdrawiam

Wciskana i niestety często siedzi Mocnoo!!

Trzeba mocno chwycić i spróbować poruszać delikatnie na boki jednocześnie ciągnąć ......UWAGA!...przy użyciu siły może pęknąć bańka i można się pokaleczyć !

Powodzenia!

psiknac wd40 poczekac 5 min i wyciagasz przez szmatke.

ewentualnie odtlusc se rozpuszczalnikiem jakims zarowke jak sie zapacka wd-40 zeby sie nei slizgala i ja wyciagnij

postojowki w5w sa na wcisk. i nie wiem jak moglo Ci wpasc do glowy ze sa wykrecane skoro ich sposob montazu sam rzuca sie w oczy

Panowie tylko nie WD 40 to jest odrdzewiacz --- a z tego co sie orientuje jeżeli popsika sie tym badziewiem na stopy to sie utleniają i później może być problem bo okaże sie że żarówka nie świeci WD 40 można wszędzie stosować byle nie tam gdzie są jakiekolwiek stopy

wiekszosc srodkow penetrujacych to odrdzewiacze wiec co poradzic.

utlenianie stopow przez ten srodek to wg. mnie mit, chyba ze bedziesz polewal ten stop co pare minut przez dluzszy czas.

a cola to jeszcze wiekszy mit... chyba ze chodzi o czyszczenie chromow

Cytat:
2005-10-25 14:14:21, jaro331 pisze:
Panowie tylko nie WD 40 to jest odrdzewiacz

Bez przesady... pizdnie się raz w klosz i zaświecą.

Być może ale jest tak , że wielu ludzi stosuje ten środek bo jest odrdzewiaczem napewno dobrym tylko czy warto to robić mówię to z własnego doświadczenia , że nie stosuje sie do stopów i nie trzeba polewać tym co parę minut efekt końcowy może być opłakany poprostu jeżeli zostawi sie to na pare dni gwarantuje Ci że albo sie utleni albo skoroduje taka jest rzeczywistość ... bo niby można stosować " go do broni " - jako odrdzewiacz ale nie do stopówm bo je rozmiękcza i dużo szybciej rdza na to wchodzi w najlepszym przypadku lub sie utleni i nie będzie żadnego przejścia tam gdzie ono powinno być

oczywiscie ze warto, najpierw stosuje sie wd-40 a po oddrdzewieniu jesli komus az tak zalezy na jasnosci swiecenia postojowek to styki mozna przemyc wysoko procentowym alkoholem, najlepiej nitrem i po sprawie, bez paniki