| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2002-12-30 21:52:45 No i stało się. Dzisiaj, tj. 30 gru 02 o godzinie ~18:55- dzień przed sylwestrem, wracalem z zakupow przed sylwestrowych. Jechalem zadowolony do domku (caly dzien przygotowywalismy sie do sylwka - od 12 rano). Przejechałem skrzyżowanie przy dworcu wilenskim, gdzie mieści się również Cerafour, z którego wyjazd jest tak zrobiony, że z poziomu -1 wyjeżdża się na powierzchnie i włacza się do ruchu przy pomocy ~10m pasa rozbiegowego. Jechałem prawym pasem (przeważnie tak robię, bo jest pusty i nie trzeba się wlec w korku), jechałem około 60km/h - jest to niedaleko za skrzyżowaniem i taką nie tak znowu wielką prędkość udało mi się osiągnąć. Widziałem samochody czekające na wyjazd z owego pasa dla włączających się do ruchu - odruchowo zdjąłem noge z gazu i nagle jakiemuś kolesiowi znudziło się czekanie i wyjechał prosto przede mnie! Dałem po hamulcach (teraz myślę, że trochę za długo), po czym puściłem hamulec i próbowałem minąć go z lewej strony. Wszystko było by dobrze, gdyby nie to, że wpadł w poślizg mi tył (akurat zrobił się mały mróz), kontra w prawo... lecz samochodu nie udało się wyprowadzić z poślizgu... Zakręciło mną i zatrzymałem się na "pasie zieleni" poddzielającym jezdnie kosząc przy okazji 3 barierki. Mnie nie stało się nic (tylko czułem jak pas mi się wyrwał z zatrzasku Przód: - cały zderzak połamany - pas przedni pogniechony z jednej strony - "halogeny", lewy kierunkowskaz rozbite - światła zdaje mi się, że całe (lewy reflektor wyleciał na trawe, prawy się trzymał) - leciutko, na samym kancie zdrapana farba z maski (ale cala jest prosta) Peawy bok: - nadkole przednie mocno wgniecione do środka - drzwi pasażera poza trzema obtarciami ładne - drzwi tylne całe rozwalone - pogięły się, szyby poszły 2 - oprócz szyb w drzwiach jeszcze ostatnia szybka sie rozsypała - pogięta tylna felga i nie wiem czy opona się z niez zsunęła, czy jest przecięta. Tył: - urwał się (ale nie całkowicie) zderzak - połamana lewa lampa cofania To tyle. Samochod odcholowany do naszego garażu, gdzie powolutku będziemy go doprowadzać z ojcem do stanu używalności. Silnik nietknięty, chodzi jak wcześniej - nawet dało się wjechać tyłem do garażu Pozostaje mi tylko kupić sobie bilet miesięczny i parę miesięcy pewnie pojeździć komunikacją miejską Aha, kosztowało mnie to na dzień dobry: policja - 200zł i dla mnie 6 pkt. (bo nie zapamiętałem numerów tego gościa - chore holowanie parę kilometrów na lawecie - 200zł - co za złodziejstwo Więc właśnie wróciłęm do domu i się martwię - a to jutro sylwester - jak ja się będe bawił Pozdrawiam wszystkich, forum będę oczywiście czytał dalej. Wesołego Sylwestra i szczęśliwego Nowego 2003 Roku. Krzysztof 'QLogic' Ciupiński [ wiadomość edytowana przez: QLogic dnia 2002-12-30 23:41:54 ] |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2002-12-30 23:41:06 Trzymaj się.
Kurcze taki pech, i to tuż przed nowym rokiem. Niezły cham z tej Astry... |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2002-12-30 23:52:00 Oj, trzymaj sie przyjacielu!!!
nie martw sie, grunt ze tak nowego roku nie zaczales... Powodzenia!! a i jak masz problemy i szukasz mechanikow itp itd to koszystaj z naszej pomocy na forum, przynajhmnije ytle mozemy zrobic... a i zajrzyj do dzialu Sklepy, i tam pod "Warszawa" jest mnostwo mijsc gdzie mozna cos niecos naprawic... |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2002-12-30 23:59:09 jaki z tego morał trzeba było walić gościowi w dupsko miałbyś sadysfakcje że kutas nieuciekł no i mniejsze skody......
łacze się z tobą w bólu mam nadzieje ze mialeś AC bo inaczej ból będzie WIELKI.. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2002-12-31 00:00:19 Jakby @#%&$3 z Astry nie uciekł to nie była by moja wina, nie poleciała by mi i ojcu ulga ubezpieczeniowa, i co najważniejsze miałbym kase na naprawę samochodu.
Patrzyłem tam na te sklepy to myślę, że w 7tyś się zamknę. Może na Żeraniu będą jeszcze tańsze drzwi, bo tu chcą 915 lub 1116 zeta. Reflektor też jednak nie nadaje się do niczego, więc dodatkowe ~500zł.... Rety! Tak się o te barierki poobijał... Cały prawy bok |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2002-12-31 00:06:42 w podobnej sytuacji tak wlsnie zrobil;em zew przypakowalem gosciowi bok zamiast boczkiem w drzewka. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2002-12-31 00:51:40 No ja się cieszę, że nie było akurat niczego na bocznych pasach i ze nikt na mnie nie wpadl. A juz poźniej jak samochody jechały i kolo mnie mercedesem tez by wpadł na jakiegoś innego, bo się zagapił, bosh.... A ślisko się zrobiło.... |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2002-12-31 09:04:11 ja tez jeżdżę z wgniecionymi troszkę drzwiami, już trzy lata i czekam na osobnika który mi podżyruje naprawę ze swojego OC |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2002-12-31 11:15:12 Tez mialem problem z odpinajacym sie pasem przy fotelu kierowcy ale wystarczylo rozebrac, wyczyscic i nasmarowac. Tylko nie rozbierajcie wszystkich mocowan naraz, zeby bylo jakies w calosci na wzor do zlozenia. |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2002-12-31 11:47:46 No właśnie wypiął mi się pas. Jak kręciłem bączki to w pewnym momencie poczułem, że pas puścił. Później jak już czekałem na policję, to go wpiąłem i niby wszystko jest jak wcześniej - trzyma, ale mocno mną nie szarpało, a puścił i jakby to była jakaś mocna czołówka to pewnie bym przez szybę wyleciał...
Tomek, gdzie dokładnie w Słomczynie, tam są nowe i używane?, bo jak patrzyłem na gawelmoto.com.pl to tam drzwi kosztują 1116 zł, a jak piszesz, ze są po 200 no to super Aha, AC nie miałem |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-01-02 02:20:35 wszędzie - poszukaj u tych mietków co stoją z blachami..... jest tylko jeden problem 70% tych części jest kradziona..... |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2003-01-02 11:29:27 Wiesz, gdybym miał kupić lusterko, czy sam reflektor to bym wolał ze sprawdzonego źródła, ale jak drzwi kosztują ponad 1000zł, a oni jak piszesz mają 150(uż)-500(n) to mnie to nic a nic nie obchodzi skąd to jest Plaskyki też tam mają i inne pierdoły? Ostatnio powykręcaliśmy z ojcem szyby, rozebraliśmy drzwi i je zdjeliśmy i okazuje się, że jednak tylny słupek (pomiędzy końcem drzwi a ostatnią szybą) się minimalnie wgiął do środka (ale to szyba zakryje), klapa bagażnika też się trochę przesunęła (to akurat nic takiego, bo się zamyka) i mam próg wgnieciony i dziurawy pod tylnymi drzwiami - to się zaszpachluje... Pozdrawiam QLogic |
QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2003-01-02 21:06:37 No mnie też się krzywo zamyka, ale tego się nie da ponaciągać jakoś i ustawić, żeby było dobrze? W Twoim przypadku Espero mało ucierpiało, a umnie kretyn sobie pojechał, a ja się niestety zatrzymałem w barierkach... Dzisiaj widziałem jedną Astrę na tej trasie z za okna autobusu, i coś czuję, że będę miał jakiś uraz do kierowników ciemnych AstrII... Że też jakiś świadek zajścia nie pojechał za nim - na pewno by do złapał na następnych światłach i numery spisał, albo ja powinienem się udać w pościg, tylko nie wiem jak się na kapciu jeździ... A Nowy Rok powitałem całkiem nie źle |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-01-02 21:12:55 Najważniejsze, że myślisz pozytywnie.
Racja...sylwester był udany. |
Pycel Passat 2.0TDI CR Xenon Warszawa | 2003-01-02 21:24:53 dlugo zes sie wozil po jezdni zanim sie zatrzymales na barierkach to jakies 10 - 150 metrow |