Niebieskie postojówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem auto z niebieskimi diodami jako postojówki. Wymienić na normalne czy też można tak jeżdzić? Co na to policja?

Ja mam takie ale sa zabronione. Policja zabierze ci dowod jak zobaczy

Cytat:
2004-11-20 12:56:20, Tantu pisze:
Kupiłem auto z niebieskimi diodami jako postojówki. Wymienić na normalne czy też można tak jeżdzić? Co na to policja?

Ogólnie zabronione, w poprzednim autku tez miałem niebieskie,jeżdziłem długo na nich i w sumie udało mi sie omijac patrole. teraz w espero kupiłem sobie postojówki na ledach w kolorze xenon white, mają tylko bardzo delikatna poswiate niebieskiego.

Cześć

A ja podziele sie swoją opinią, że wydaje mi sie nieśmiale, że tego typu tuningi powoli wychodzą z mody
Chociaż nie wiem jak wyglądają te LED-ki o któych wspomniał Seba, a jestem ciekaw efektu
No ale wracając ... niebieskie postojóki chyba bym jednak zmienił

Pozdrawiam.
Paweł.

jesli Seba ma te same ledy co ja czyli takie to jest to porazka..po pierwsze swiatlo wcale nie jest biale tylko niebieskie (mowie o wersji bialej) w wersji niebieskiej pewnie jest granatowe po drugie mimo ze producent pisze o specjalnej rozpraszajacej konstrukcji walcowej diody..to ciagle jest to dioda i daje punktowe swiatlo..wyglada to lekko dresiarsko..nie wyjalem ich dotad tylko dlatego ze na szczescie zapalajac swiatla mijania..zarowka 55W skutecznie przycmiewa te diodki tak ze praktycznie ich nie widac.. no ale jak kto nie wierzy i bardzo by chcial takie zaroweczki to opchne mu za 10zeta (uzywane kilka tygodni kupione na targach motoryzacyjnych na poczatku miesiaca)

pozdro

Cytat:
2004-11-21 21:46:16, qbaj pisze:
jesli Seba ma te same ledy co ja czyli takie to jest to porazka..po pierwsze swiatlo wcale nie jest biale tylko niebieskie (mowie o wersji bialej) w wersji niebieskiej pewnie jest granatowe

Akurat mam inne troszku, światło jest raczej białe minimalnie z poświata niebieskiego, ale bardzo minimalnie, założyłem je dlatego że mam jakieś tam żarówki al'a xenony i zwykła postojówka daje bardzo zółte światło i nie wygląda to za ładnie. A co do punktowości oswietlenia to się zgodze, świeci bardzo punktowo.

ja mam niebieskie żarówki ale świecą nie/stety na zielono ?? akurat w kolorze nadwozia wygląda to fajnie ale niestety na bakier z przepisami. Przez ponad rok się udawało (kilka kontroli) i nie zauważyli.