Niestabilna 5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Mam problem ze stabilnością BMW 530i.
Po wymianie amortyzatorów i zrobieniu geometrii, stwierdziłem że tył wozu dziwnie się zachowuje! Tak jak by był niestabilny, bardziej się przechyla na zakrętach i potrafi nagle zrobić uślizg. Może kyoś wie jaka jest przyczyna. (ciśnienie w ogumieniu OK)
Pozdrawiam Wszystkich!!!

Sprawdź mocowanie tylnej belki, tam są takie duże silentbloki, U mnie w 7 E32 bardzo pomogło jak wymieniłem. Przed wymianą cały tył mi pływał. Najlepiej sprawdź tył na stacji diagnostycznej na tzw. szarpaku. Usługa około 15 zł
Pozdrawiam

u mnie tez na zakrętach dupcia sie lekko wozi. przyczyna sa te własnie tuleje, które lada dzień wymieniam

na 90% tuleje

jest przy tym troche roboty. Jak by pasowała taka guma z 520 e 34 z 92 roku to ci moge jedną odsprzedać bo mam nówke.

Panowie dziękuję za podpowiedzi! W szczególności Dryllo za propozycję ale mam już zamówione! Dzięki za pomoc

Witam ponownie! I na wstępie muszę powiedzieć d..a zbita. Tuleje wymienione a wóz dalej pływa! Co to do K...y nędzy może być. Na diagnostyce stwierdzili że jest OK

Z przykrością muszę stwierdzić że Tutaj niewiele się dowiedziałem.
Jakoś to kiepsko się kręci, albo niewielu jest takich co mają coś do powiedzenia. Albo nikomu się nie chce.

chłopie a jak ty sobie wyobrażesz diagnoze na odległość? tu nie ma żadnego jasnowidza!! żeby stwierdzić co jest grane to wypadało by sie tym autem przewieźć a gdybać to se można

wkurzaja mnie takie teksty:
Cytat:
Z przykrością muszę stwierdzić że Tutaj niewiele się dowiedziałem.
Jakoś to kiepsko się kręci, albo niewielu jest takich co mają coś do powiedzenia. Albo nikomu się nie chce.

woj255 skoro piszesz:
Cytat:
Na diagnostyce stwierdzili że jest OK

i diagnosta na przyżądach nic nie wykrył jak ktoś z nas moze ci pomóc na odległość? zastanów sie co piszesz.

Wyraźnie napisałem żę gdyby ktoś miał podobne objawy to proszę o sugestie. Ale chyba w Waszych wozach takie kłopoty nie występują. Jeśli ileś osób użytkuje jakiś model to chyba ktoś może mieć jakieś uwagi na ten temat.