Xenony?- no ciekawe!?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć,
mam w swojem Omie xenony, wygladaja na orginalne. W instrukcji obsługi znalazlem punkt, który mowi, ze po przekreceniu klucza w stacyjce powinna zapalić ''ikonka'' sygnalizująca kontrole ukladu ''poziomowania reflektorów'' i po chwili powinna zgasnąć jesli wszystko jest ok. No a u mnie ciekawostka, ta kontrolka wcale sie nie zapala , co moze swiadzcyć o jakieś usterce , niestety komp pokladowy nie wyrzuca komunikatu o nieprawidłowści.
Co o tym sądzić a co wy o tym sadzicie?
pozdrawiam.manol

Obejrzyj lampe od tylu. Jest tam silniczek od poziomowania.

Wersja z autopoziomowaniem ma zlacze 5pinowe, pozostale 3pinowe.

Jakby było coś nie tak z lampami, to lampk by sie zapalala i pewnie nie gaslaby. A ze nie zapala sie w ogole, to znaczy pewnie, ze albo zarówka przepalona albo sam uklad testujacy padł.

hej,
tez mam xenony w aucie i nie mam zadnej kontrolki. Jak nie myle sie, to byly chyba dwa rodzaje wyswietlaczy, uniwersalny i jakis tam... Na jednym / chyba tym uniwersalnym / w przypadku awarii zaswieca sie "check" i wypisuje komunikat o awari systemu poziomowania swiatel, a na drugim pojawia sie ikonka " wyglada jak ikonka swiatel dlugich ze strzalkami w gore i w dol". powinna ona zaswiecic sie na okolo 4 sec i zgasnac jak jest wszystko oki. Jesli chcesz sprawdzic czy uklad chodzi, to przy wlaczonych swiatlach pobujaj troche autem, bedziesz slyszal jak pracuja silniki w reflektorach. Czujniki sa zamontowane po lewej stronie auta na przednim i tylnym wahaczu. Jak nie myle sie, to wszystki omegi wyposazone fabrycznie w xenony mialy automatycznie zamontowany uklad samopoziomujacy. Jesli takiego ukladu nie masz, to powinienes miec regulacje manualna z lewej strony przy wlacznikach halogenow i tylnego swiatla przeciwmgielnego. W razie niezgodnosci opinii poprosze o sprostowanie

Pozdrowka all

[ wiadomość edytowana przez: Robson75 dnia 2004-11-18 09:39:40 ]

Cytat:
2004-11-18 09:35:16, Robson75 pisze:
W razie niezgodnosci opinii poprosze o sprostowanie

Temat był tłuczony jakiś dwa miechy temu.
Na początku nie (wszystkie?) miały.

Pozdr,
Robert

choc moja wypowiedz moze sie malo liczyc... dodam swoje 3 grosze
Mam Ksenony oryginalne ale dokladane do auta. Znaczy fabryke moje auto opuscilo ze zwyklymi lampami typu H. Co do poziomowania to nie mam ukladu autopoziomowania ale jak ktos pisal wczesniej mam reczna regulacje. Na przegladach nie mam problemu, mimo iz brak mi spryskiwaczy na te lampy.... ;( Podobno od jakiegos czasu jest to obowiazkowe z ksenonami.

W zwiazku z tym moje pytanie.... ktos probowal zalozyc spryskiwacze do omego B?? Bede wdzieczny za pomoc...

Pozdrawiam

patrz wyszukiwarka, zalozony przeze mnie watek dotyczacy mozliwosci montazu spryskiwaczy + niezwykle cenne rady Dira (rowniez w tym watku)

Pozdrawiam....

znalazlem, wielkie dzieki.... Ceny jednak powalaja. Myslalem o ASO bo na gieldzie nie oglem trafic tych czesci... hmm izastanawiam sie czy warte jest to zachodu. No bo wystarczy od czasu do czasu opuscic autko ze szmata w rece i po zabawie ...;D
Jest jeszcze Sluzba Oczyszczająca Reflektory - Policja
koszt okolo 50 zl