| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mikulasz Daewoo Espero Warszawa | 2003-06-01 14:09:12 Witam!
Niedawno kupiłem w końcu swoje Espero. Ma ono trochę rys głębszych i płytszych i ogólnie rzecz biorąc lakier jest już trochę "nieświeży". Czy ktoś zna jakiś dobry adres w Warszawie gdzie mógłbym samochód trochę odświeżyć? Czy polerowanie w sumie jest bezpieczne dla lakieru? Pozdrawiam. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-01 23:28:10 Jeżeli chodzi o mniejsze zarysowania to nie ma najmniejszego problemu, polerka powinna sobie z nimi poradzić... dobrze wykonana polerka. Czy jest bezpieczne ? Zależy właśnie od jakości świadczonych usług, profesjonalizmu załogi, stosowanych "patentów" oraz naturalnie środków i kosmetyków którymi zakład się posługuje. Pamiętać jednak należy, że bardzo różne techniki stosuje się do lakierów metalicznych i akrylowych. Co do adresów, to ciężko mi się wypowiedzieć, gdyż tego typu zabiegi przeprowadzam samodzielnie.
|
mikulasz Daewoo Espero Warszawa | 2003-06-02 09:29:43 Dzięki za wpis. Samodzielnie? Może i tak, aczkolwiek myślę że w warsztacie mają maszyny itp, odpowiednie nakładki. Ja musiałbym to robić ręcznie, więc zajęłoby mi to ze dwa dni. A i efekt pewno byłby gorszy. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-02 21:33:02 Zgadza się. Bez odpowiednich maszyn (polerek wolnoobrotowych) i nakładek nie warto się za to zabierać, gdyż po prostu szkoda siły.
Jeśli jednak kiedykolwiek najdzie Cię ochota, żeby robić to samodzielnie, to odradzam szlifirekę kątową z założononą nań polerką - można się na takim rozwiązaniu nieźle przejechać. Pozdrawiam. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-06-03 15:41:49 Myjka bezdotykowa czy ręczna ??? Ja wyleczyłem się ze środków do mycia bezdotykowego bardzo szybko, kiedy się dowiedziałem jak fajnie agresywnie oddziaływują na lakier |
FGM ESPERO 1.8 CD Waraszawa | 2003-06-03 16:19:50 A ja tam recznie i samemu |
mikulasz Daewoo Espero Warszawa | 2003-06-03 16:43:53 Dzięki za podpowiedzi! Ale czy rzeczywiście przy pomocy rąk, szmatki i emulsji do polerowania coś mi się uda zrobić? |