Kilka pytań nt. E34 2,5 24V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. Po czym rozpoznać silnik vanos czy zwykły???
2. Jak zdemontować tylną kanapę aby się dostać do akumulatora
3. Pod przyciskiem od klimy (*) mam przycisk z takimi strzałeczkami w kółeczko. ten przycisk jest dwupoziomowy raz zapala się dioda z samymi strzałkami w kółeczko a raz ze strzałkami w których jest literka A od czego to jest i po co ten podział.
4. Nie działa ogrzewanie fotela kierowcy (bezpieczniki OK, przycisk się podświetla po wciśnieciu, ale fotel się nie grzeje) gdzie szukać przyczyny?
5. Czy szyby powinny zjeżdzać w dół po przekręceniu kluczyka w zamku i jego przytrzymaniu???

Za wszystkie ewentualne odpowiedzi z góry i z dołu dzięki

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2004-11-18 22:21:30 ]

1. Vanos ma od stony chłodnicy uwypuklenie w kształcie takiej kopułki a zwykły jest płaski
2.Pociągnij energicznie do góry z jednej i drugie strony i wychodzi
3.Nie jestem pewien ale chyba odcięcie powietrza z zewnątrz i cyrkulacja powietrza wewnętrznego ( jedno działa z klima a drógi bez). Ja mam coś takiego ale u mnie to działa tylko z klima przełącznik jest że tak powiem jednopoziomowy. Tylko tyle moge ci pomóc pozdrawiam

3. Aussenluftung - powietrze z zewn, strzalki - obieg zamkniety
4 - peknieta spirala lub przegrzana (spalona)
5. Raczej powinny sie podnosic. Jesli masz rowniez opcje podnoszenia to ok, jesli nie odwrotnie zostala podpieta instalcja od domykania

Witam
Gratuluję zakupu
Jak się jeżdzi wymarzoną 525?
Pozdrawiam

Cytat:
2004-11-19 18:09:52, BeeMWe pisze:
Witam Gratuluję zakupu Jak się jeżdzi wymarzoną 525? Pozdrawiam

Dzięki
Panowie co tu mówić jeździ się super choć dziś jak troszkę przymroziło parę razy delikatnie uciekł mi tył wniosek trzeba go pilnować. Tak jak już pisałem nie chcę innego auta

1. Niestety nie mam Vanosa
2. Kanapę już zerwałem i obejrzałem jak to wszystko wygląda
3. Dalej nie bardzo kumam osso chodzi w tym przycisku
4. Szyby po przekręceniu zamka podnoszą się, czyli rozumiem że jest ok i że BMW nie miało opuszczania zamkiem
Dzięki za pomoc

jak jedziesz ze jakąś kopcącą ciężarówką to wciskasz ten przycisk i są zamykane doloty pow z zew i masz tylko wewnętrzny obieg powietrza Pozdro

Dziś przetestowałem ten przycisk fakt zamyka dopływ powietrza z zewnątrz, nie wiem tylko dlaczego jest, że tak powiem dwudzielny??

Po pierwszym nacisnieciu powinien automatycznie wlaczac obieg zamkniety jak znajdzie zanieczyszczenia w powietrzu a po drugim nacisnieciu recznie wlaczasz obieg zamkniety

ależ to auto jest mądre dzięki!!!