Wadliwe dowody rejestracyjne ; Pijani policjanci :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Wadliwe dowody rejestracyjne: Będą testy

Ministerstwo Infrastruktury zleciło Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych (PWPW) przeprowadzenie testów nowych dowodów rejestracyjnych - poinformowała Justyna Bracha z biura prasowego resortu.

Podkreśliła, że jest to reakcja ministerstwa na medialne doniesienia, iż z nowych dowodów rejestracyjnych można zetrzeć dane o przeglądach technicznych.

Piątkowy "Dziennik Łódzki" poinformował, że dowody rejestracyjne mają poważną wadę. Jedna z ich stron jest przeznaczona na wpisy i pieczątki przeglądów technicznych i na niej, zdaniem dziennika, tusz z długopisów i z pieczątek nie wsiąka w lakier, co jest wymarzoną sytuacją dla oszustów.

"Datę przeglądu technicznego będzie można zetrzeć i wstawić nową" - powiedział gazecie naczelnik wydziału komunikacji starostwa w Pabianicach Henryk Ramlau.

"Wytwórnia będzie musiał wyjaśnić, czy te doniesienia są prawdziwe" - powiedziała Bracha.

Zdaniem rzecznika prasowego PWPW Krzysztofa Raka, informacja o tym, że można zetrzeć wpis i pieczątki do dowodu jest fałszywa. "Próbowałem coś napisać zwykłym cienkopisem i nie uda mi się tego zetrzeć" - powiedział. Dodał, że kontrola zostanie przeprowadzona.

Nowe dowody rejestracyjne zostały wprowadzone od 1 października br. wraz z systemem informatycznym "Pojazd".

[ wiadomość edytowana przez: CoOljaCk dnia 2004-10-15 18:39:35 ]

Pijaństwo plagą lubelskiej policji

Plagą lubelskiej policji stało się pijaństwo. Od pół roku niemal każdego tygodnia zatrzymywany jest nietrzeźwy policjant za kierownicą.

Komendant Wojewódzki właśnie zwolnił kolejnego, 16. w tym roku funkcjonariusza garnizonu lubelskiego. 30-letni sierżant sztabowy pracował w Policji od 1994 roku.

Funkcjonariusz wieczorem, po służbie, jadąc prywatnym samochodem uczestniczył w kolizji drogowej w Zamościu . Po zbadaniu alkomatem okazało się, że policjant miał w wydychanym powietrzu 0,63 promila alkoholu. Oprócz zwolnienia ze służby, będzie także odpowiadał za jazdę po pijanemu, za co grozi mu do dwóch lat pozbawienia wolności.

Nadinspektor Marek Hebda wystosował apel do wszystkich rodzin policyjnych o zdecydowane reakcje w przypadku problemów alkoholowych. Komendant deklaruje pomoc uzależnionym policjantom.

Cytat:
2004-10-15 18:37:07, CoOljaCk pisze:
Wadliwe dowody rejestracyjne: Będą testy Ministerstwo Infrastruktury zleciło Polskiej Wytwórni Papierów Wartościowych (PWPW) przeprowadzenie testów nowych dowodów rejestracyjnych - poinformowała Justyna Bracha z biura prasowego resortu. Podkreśliła, że jest to reakcja ministerstwa na medialne doniesienia, iż z nowych dowodów rejestracyjnych można zetrzeć dane o przeglądach technicznych. Piątkowy "Dziennik Łódzki" poinformował, że dowody rejestracyjne mają poważną wadę. Jedna z ich stron jest przeznaczona na wpisy i pieczątki przeglądów technicznych i na niej, zdaniem dziennika, tusz z długopisów i z pieczątek nie wsiąka w lakier, co jest wymarzoną sytuacją dla oszustów. "Datę przeglądu technicznego będzie można zetrzeć i wstawić nową" - powiedział gazecie naczelnik wydziału komunikacji starostwa w Pabianicach Henryk Ramlau. "Wytwórnia będzie musiał wyjaśnić, czy te doniesienia są prawdziwe" - powiedziała Bracha. Zdaniem rzecznika prasowego PWPW Krzysztofa Raka, informacja o tym, że można zetrzeć wpis i pieczątki do dowodu jest fałszywa. "Próbowałem coś napisać zwykłym cienkopisem i nie uda mi się tego zetrzeć" - powiedział. Dodał, że kontrola zostanie przeprowadzona. Nowe dowody rejestracyjne zostały wprowadzone od 1 października br. wraz z systemem informatycznym "Pojazd". [ wiadomość edytowana przez: CoOljaCk dnia 2004-10-15 18:39:35 ]

Ha słyszałam i czytałam o tym. Rety czy w Polsce jest coś produkowane na trwałe?? Wszystko takie jakieś...no wiecie do czego...

Cytat:
madzia_83 Wysłany: 2004-10-18 09:28:36
Ha słyszałam i czytałam o tym. Rety czy w Polsce jest coś produkowane na trwałe?? Wszystko takie jakieś...no wiecie do czego...

... do dupy nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu...

Wymieniałem ostatnio dowód od Poloneza i nie dośc ze mi zle wpisali rok produkcji zamiast 1997 wpisali 1994 , to na dodatek wbiła mi kobieta jakąś pieczątkę która starła się wsumie jeszcze tego samego dnia , a kiedy to było......w środę a więc nie widzę zeby coś robili w sprawie dowodów.

A i jeszcze jedno za poprawę rocznika w dowodzie napewno bede musiał znów zapłacić za wymianę całego dowodu , a to ich wina nie moja ze zle wpisali.

SZKODA SŁÓW

Cytat:
2004-11-27 20:39:42, sterciu pisze:
A i jeszcze jedno za poprawę rocznika w dowodzie napewno bede musiał znów zapłacić za wymianę całego dowodu , a to ich wina nie moja ze zle wpisali.

Witam.

Nie, chyba nie. Jak ja wymieniałem prawko bo źle mi wpisali datę uzyskania pozwolenia to nic nie płaciłem. No prawie nic - w myśl zasady: czas to pieniądz

Pozdrawiam

Mi zdarza się dość często kopać w komputer...za często.

Sterciu skontaktuj się z Quattro - on pracuje w wydziele komunikacji to może udzieli Ci jakiś wskazówek co teraz robić??!!