MotoNews.pl

Reset kompa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy to cos daje i czy jest sens w samochodzie z inst. gaz. bez kompa, silnik na wtysku jednopunktowym bosha, bo cos nie chodzi tak jak ma i chce wiedziec czy to cos pomoze, a z drugiej strony co ma ta inst. do kompa czyba wielkie g...

zresteuj se kompa to zobaczysz co ma.... Komputerek sie "przyzwyczaja do jazdy na gazie i na benzynce naprzyklad (tak jak u mnie) nie bedzie trzymal rownych wolnych obrotow...

dobra tylko jakim cudem on sie ma przyzwyczaic do gazu jak po pierwsze po przylaczenu akum. ma chodzic na benzynie do zalaczenia sie wiatraka,a gazu wogole nie powacha, a po 2 przeciez to "gola" instalacja bez kompa i kompurer mi gazem nie steruje i co z tym fantem

W przeciętnym aucie z odrobiną elektroniki nawet po wyjęciu akumulatora dzieją się takie cudaki że łohooho Na pewno coś ma jedno do drugiego

to co jak zreetuje to da to cos, i czy wyjdzie mi to na lepsze, botroche benzyny szkoda na takiezabawy a w baku prawie susza, a chwile jednak na tejbenzyniemusi pochozic zanim mu sie wiatrak wlaczy

To nie resetuj

Odłącz akumulator poczekaj 3 min podłącz akumulator odpal auto i na benie musi chodzić na wilnych onbrotach tak długo aż nie załączy się wentylator. Potem zgaś autko odpal ponownie i gogotwe komp zresetowany.

On wie jak zresetowac, tylko sie pyta czy to ma sens. Ja po resecie mialem problem zeby go odpalic.

A ja resetowałem w cienkim i bez problemu

Ale to bylo tylko przy pierwszym rozruchu. Potem juz szlo dobrze.

czyli wato czy nie warto

i jeszcze jedno, nie rozumiem jednego, jak ma sie komp resetuje to na benie do wlaczenia wiatraka, a niby jak ma sie przyzwyczaic do gazu, jak chodzi na benie?

ma się nagrzać do 95 st na benie a potem można na gaz przełączyć