Co powienienem wiedziec....o Argen"cie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam okazje kupic Argente 2.0 ...co powinienem wiedziec na co mam zwracac uwage.hmmm nawet jak ja kupie (300zeta)to chyba za zlom wiecej dostane jak sie okaze ruina ...hahahahah

Nadwozie musi być w idealnym stanie,żadnej rdzy,wgniotek,podłużnice zdrowiutkie,niczym prosto z fabryki.Lakier najlepiej metalic,wskazany oryginalny.
Wnetrze bez sladów zużycia,tapicerka czysta,koło kierownicy nie powinno być wytarte,podobniez nakładki pedałów i wajcha biegów.
Silnik 2.0 DOHC jest dośc trwały,więc musi być w idealnym stanie.Brak wycieków,ciśnienie sprężania rzedu 12-13atm,cichutkie panewki.Skrzynie biegów są mocne i trwałe,więc pomijamy.
Zawieszenie bez żadnych luzów,amortyzatory bez wycieków,min.70% sprawności.Wspomaganie kierownicy sprawne i bez wycieków.
Powinna mieć nowe opony i oryginalne felgi.
...i wtedy się obudziłem
Chłopie,co Ty chcesz wymagać za 300zł??Jesli auto jest na chodzie to już cud,a jezeli nie wypadasz z siedzeniem pod auto to cud po dwakroć.Bierz i tyle!!

dobre, Kao

Olej to auto ciepłym moczem nie opłaca się.
A gdzie stoi?? Może bym chociaż obejrzał...

kao!!!
gubie sie w swiecie klasykow.....w zadnym salonie fiata nie maja w ofercie Argenty w takim stanie co napisales,moze jakis przeoczylem,dzieki za rade biore to co znalazlem w Garwolinie....hahahahah

ok... ma silnik 2.0 DOHC NA GAZNIKU....troszke za duzy jak do mojego kanta wiec za zlom gosc na skupie daje 800 zeta na wage i pod prase pujdzie po wymontowaniu mostu ...hahahah

jak go kupisz i wyciagniesz z niego to co ci bedzie potrzebne, to reszte daj janiowi, moze mu cos sie przyda. sklada ta swoja argente i sklada, wiec trzeba mu jakos pomoc.

Cytat:
2004-11-22 17:49:41, Maverick-Junior pisze:
ok... ma silnik 2.0 DOHC NA GAZNIKU....troszke za duzy jak do mojego kanta wiec za zlom gosc na skupie daje 800 zeta na wage i pod prase pujdzie po wymontowaniu mostu ...hahahah

Hmmm ten za duży silnik wejdzie spokojnie do mojego Fiata,w końcu to kombi,więc jest większy Więc jakby co
Na złomie za budę idzie dostać około 200zł...

Cytat:
2004-11-22 21:19:06, kaovietz pisze:
Hmmm ten za duży silnik wejdzie spokojnie do mojego Fiata,w końcu to kombi,więc jest większy Więc jakby co Na złomie za budę idzie dostać około 200zł...

Ale nie sprzeciwiaj się koledze. Złomiarz powiedział, że silnik za duży to za duży. A skoro okazał się tak miły aby jeszcze uwolnić kolegę od za dużego silnika to nic tylko z pocałowaniem ręki korzystać z niebywałej okazji.

Przede wszystkim,ważne jest,żeby w ARGENCIE regularnie wymieniac OLEJ NAPĘDOWY!!!!
TAK JAK W TEJ

[ wiadomość edytowana przez: leszekte dnia 2004-11-22 21:33:50 ]

Fajny wóz .
Ale za tą kasę nie licz na dobry stan.
Zresztą więcej ci powiedzą koledzy z Fiat@Furius,ich forum jest również na MotoNews

to argenty były na gaźnikach?

oczywiście. wtrysk elektroniczny wtedy raczkował

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2004-11-22 21:33:31, LeszekTe pisze:
Przede wszystkim,ważne jest,żeby w ARGENCIE regularnie wymieniac OLEJ NAPĘDOWY!!!! TAK JAK W TEJ [ wiadomość edytowana przez: leszekte dnia 2004-11-22 21:33:50 ]

Ja juz tego psa gdzies widzialem

jak ktoś szuka gratów do argenty to trochę u mnie ich leży