126 jak usunąć - hałas przy otwieraniu szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak mam zlikwidowac ten cholerny chałas jak otwieram i zamykam szybe??? strzela chocby sie cos urwało ,zakładałem juz 3 mechanizmy podnoszenia szyby i na kazdym jest to samo??

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2004-11-29 23:47:47 ]
[ powód edycji: temat... ]

Hmm a oglądałeś w jakim stanie masz linke ? Może jakośzamocno napięta (jeśli to możliwe),albo jest poskręcana ?

Cytat:
2004-11-29 23:20:00, York pisze:
Hmm a oglądałeś w jakim stanie masz linke ? Może jakośzamocno napięta (jeśli to możliwe),albo jest poskręcana ?

dam reke obciac ze jest poskrecana - zle zalozona tez tak mialem i chwile sie zastanawialem o co chodzi
zdejmij i zaloz jeszcze raz przykladajac sie do tego a nie na lapucapu... bedzie dzialac
pzd c.

Ja bym obstawiał tarcie linki podnoszenia szyby /tam gdzie sie przykreca pod szybe/ o oblachowanie drzwi /wewn/

z tego co widze to ta linka sie sie skreca i nie nawija rowno na tym kułku ale kuzwa juz nie wiem jak zrobic zeby ona sie rowno nawijała tak jak pisałem to jest 3 mechanizm i na kazdym robi sie tosamo ,jutro ide na cały dzien do garazu moze jakos to opanuje.

U mnie jak sie poplątała to poszedłem do sklepu i kupiłem nowy mechanizm....linka jest w nim zablokowana, zakładasz gdzie masz założyć ściągasz kawałek blaszki która blokuje linke i musi działać

Cytat:
2004-11-30 18:57:27, emgye pisze:
U mnie jak sie poplątała to poszedłem do sklepu i kupiłem nowy mechanizm....linka jest w nim zablokowana, zakładasz gdzie masz założyć ściągasz kawałek blaszki która blokuje linke i musi działać

a ile takie cus kosztuje??

Lepiej sie nie mordowac z linką tylko założyć sobie mechanizm podnoszenia od el'a.

Cytat:
2004-12-01 12:38:21, zeckon pisze:
Lepiej sie nie mordowac z linką tylko założyć sobie mechanizm podnoszenia od el'a.

a podchodzi ten mechanizm pod szybe i drzwi z fl bo tak sie akurat składa ze mam mechanizm podnoszenia szyby z el

to napewno źle założna linka
obciera sie przy samym mechaniźmie o samą siebie
przełoż tą co ma isc do góry na dół, one mają iść tak jakby na krzyż......mam nadzieje ze skumasz....:/

Pewnie macie rację z tą linka ale ja w swojej Żigulce mam inny problem - mianowicie trzeszczy mi to górne kółko ( na środku drzwi, po którym chodzi linka) i nic z tym nie mogę zrobić. Też na początku wymieniłem cały mechanizm, smarowałem itp i tak du..... Bez zdarcia poszycia drzwi do tego się nie dostanie więc olałem to i przestałem zwracać uwagę jak trzeszczy.